İthal ette risk yok, analizler temiz çıktı

25 Haziran 2024

A
A

Tarım Bakanlığı, ithal edilen ikinci parti donmuş etlerin analiz sonuçlarını paylaştı. Laboratuvara gönderilerek analizi yapılan donmuş etlerin tüketilmesinde halk sağlığı açısından “herhangi bir risk bulunmadığı'' belirtildi.

ZgotmplZ

İthal donmuş kuzu etinin ikinci parti dağıtımına başlandı.

Ülkenin farklı bölgelerinde, satışı yapılan donmuş etin kilogram fiyatı 375 TL'den satılıyor.

Tarım Bakanlığı, ithal edilen 2. parti donmuş etlerin analiz sonuçlarını paylaştı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, ikinci parti ithal etin tüketilmesinde, mikrobiyolojik, kimyasal ve tür tayini analiz sonuçlarına göre halk sağlığı açısından herhangi bir risk bulunmadığını duyurdu.

RİSK YOK

Veteriner Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı Resmi Veteriner Hekim tarafından yerinde fiziki ithalat muayenesi yapılan ürünlerin ülkeye girişinin uygun bulunduğu ifade edilen açıklamada, Veteriner Dairesi Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi tarafından talep edilen doğrulama analizlerinin sonuçları çıkıncaya kadar ürünün piyasaya arzının sağlanmadığı kaydedildi. 

Açıklamada, VDM Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı tarafından yapılan ve raporları sunulan mikrobiyolojik, kimyasal ve tür tayini analiz sonuçlarına göre söz konusu donmuş etlerin tüketilmesinde halk sağlığı açısından herhangi bir risk bulunmadığı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar