İzinsiz girdiği evde ateş açıp ve hırsızlık yaptı... Zanlıya 3 gün tutukluluk

Kamalı Haber, 9 Temmuz 2024

A
A

Gönyeli'deki bir eve izinsiz girerek, ateş açan ve evdeki 500 bin TL'yi çaldığı iddia edilerek tutuklanan zanlıya, çıkarıldığı mahkemede, soruşturma çerçevesinde 3 gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli'de bulunan İ.K.'ye ait olan evi tüfekle basıp, ateş açan, evdeki 500 bin TL’yi aldığı iddia edilen zanlı E.A., "geceleyin ev açma, kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarrufu, kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarrufu, ikametgahtan sirkat, kasti hasar, ve şiddet kullanma tehdidi" suçlarından tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, olayın  6 Temmuz 2024 tarihinde saat 05.30 raddelerinde, Gönyeli'de meydana geldiğini aktardı.

Polis, zanlının tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu babasına ait çifte kırma av tüfeği ile İ.K.'ye ait olan evin avlusuna, ardından kilitli vaziyetteki ahşap kapısına tekme atıp kırarak eve girdikten sonra, tüfeğin dipçiği ile salondaki kapı camını ve aynayı kırdığını, yanındaki duvara ise bir el ateş edip delerek hasara uğrattığını söyledi.

İkametgahta ibadet yeri olarak kullanılan odadaki üç çekmeceli ahşap dolabın çekmecesindeki, poşet içerisinde 200 TL'lerden oluşan toplam 500 bin TL nakit parayı sirkat edip aynı yerden çıkış yaptığı iddiası ile zanlı hakkında şikayet olduğunu aktaran polis, zanlının 8 Temmuz 2024 tarihinde Gönyeli’de tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını, av tüfeğinin de bulunarak emare olarak alındığını açıkladı.

Polis memuru, evde yapılan detaylı araştırma sonucu bir adet av tüfeği fişengi tapası ve bir miktar av tüfeği fişengi saçması bulunarak emare olarak alındığını belirtti ve aranan emareler, alınması gereken ifadeler, incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. 

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar