Kaçak 640 kg etle yakalanan zanlı: Yol kenarında buldum

Kamalı Haber, 19 Haziran 2024

Güncelleme: 20 Haziran 2024

A
A

Şüpheli görülerek durdurulan araçta, Güney'den kaçak getirilen 640 kg et ile yakalanan zanlı, etleri Akıncılar'da yol kenarında bulduğunu söyledi. Evinde de mühürsüz et bulunan zanlı, soruşturma kapsamında 2 gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Akıncılar’da tasarrufunda kaçak etlerle yakalanan zanlı O.Ş. tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede bulguları aktaran polis, zanlının 18 Haziran'da Mağusa – Lefkoşa Anayolu üzerinde Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı ÇÖŞ ekipleri tarafından şüpheli görülen ve durdurulan O.Ş.’ye ait çift kabin araç içerisinde yapılan aramada 640 kilogram Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak ithal edilen çeşitli etler bulunduğunu mahkemeye aktardı. 

ARAÇTAKİ ETLERİ YOL KENARINDA, EVDEKİLERİ KAPISINDA BULMUŞ

Suçüstü tutuklanan ve şubeye celp edilerek konu ile ilgili izahat istenen zanlının, söz konusu etleri, "Akıncılar bölgesinde yol kenarında bulup aldığı" beyanında bulunduğunu mahkemeye aktaran polis, zanlının evinde mahkeme emri ile yapılan aramada ise, buzluğunda toplam 10 kilo daha et bulunduğunu ve konu etler ile ilgili olarak da, "önceki gün kapısında bulduğu" izahatında bulunduğunu söyledi. 

Polis bulunan etlerin veteriner dairesi ekipleri tarafından incelendiğini ve mührü olmadığını bu nedenle sağlıksız olduğunu rapor ettiğini söyleyerek, beyanların teyit tekzip edileceğini, ayrıca alınması gereken ifadeler olduğunu, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlının soruşturma maksatlı ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar