Karakaya İstanbul'dan haykırdı: Artık Türkiye'de deprem suçluları gerekli cezayı almalı

8 Haziran 2024

A
A

İsias Otel'de yaşamını yitiren turist rehberlerinin aileleri dün İstanbul'da basın açıklaması düzenledi. Ailelere destek veren Karakaya, gerekli cezalar verilene kadar yılmadan ve pes etmeden, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

ZgotmplZ Evrensel

İsias Otel davasının 12 Haziran’da görülecek üçüncü duruşması öncesi, depremde hayatını kaybeden turist rehberlerinin yakınları İstanbul'da basın açıklaması yaptı.

Beyazıt Meydanı’ndaki basın açıklamasına Şampiyon Melekler'in aileleri de katılarak destek verdi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, yaptığı açıklamada, "16 aydır hiç durmadan mücadele veriyoruz. Mücadelemiz tüm deprem suçlularının olası kastla yargılanması ve gereken cezayı alması içindir." dedi.

Karakaya, “Rant uğruna, para uğruna insanların gelir elde etmesi uğruna bir sürü can hayatını kaybetti. On birle on altı yaş arası çocuklar Bahsediyoruz. Turist rehberleri gençlerden bahsediyoruz. Artık Türkiye'de bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Deprem suçluları gerekli cezayı alması gerekiyor ki bir daha böyle olaylar yaşanmasın.” ifadelerini kullandı.

Ruşen Yücesoylu Karakaya, "Biz, Grant İsias Otel özelinde ve diğer tüm davaların takipçisiyiz. Gerekli cezalar verilene kadar da yılmadan pes etmeden, unutmadan ve affetmeden mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik Kıbrıslı kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti. 31 turist rehberi ve turizm kaptanının da yaşamını yitirdiği enkazdan toplam 72 cansız beden çıkarılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar