Karavelioğlu, UBP'de adaylığa ilk başvuran kişi oldu

23 Temmuz 2024

Güncelleme: 23 Temmuz 2024

A
A

UBP'de genel başkanlık için adaylık başvurusu yapan ilk isim, Ahmet Melih Karavelioğlu oldu. UBP'nin kurultayı 21 Eylül’de gerçekleşecek.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 21 Eylül’de gerçekleşecek kurultayında genel başkanlığa adaylık başvurusu yapan ilk isim, Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu oldu.

Ocak ayında UBP genel başkanlığına aday olacağını açıklayan Karavelioğlu, başvurusu sırasında yaptığı açıklamada “Siyasete bizler ve çocuklarımız için girdim. Bizler iyi insanlarız ve iyi yönetilmeyi hak ediyoruz. Planlı bir programla 10 yılda GSMH iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

UBP Genel Merkezinde adaylık başvurusu yapan Karavelioğlu sosyal medya hesabından da, “Adil bir yarış olmasını ve kurultayımızın partimizi daha iyi bir noktaya taşımasını diliyorum.” açıklaması yaptı.

UBP Kurultay tarihinin belirlendiği Parti Meclisi toplantısında, mevcut Genel Başkan Ünal Üstel de yeniden aday olacağını açıklamıştı. Ancak Üstel’in resmi olarak başvuru yaptığı bilgisi henüz verilmedi.

Ünal Üstel’e destek verenler arasında Nazım Çavuşoğlu, Sadık Gardiyanoğlu, Özdemir Berova, Girne ve Mağusa İlçe Örgütleri bulunuyor.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Dr. Faiz Sucuoğlu daha önce aday olacaklarını açıklamış, Taçoy, dün katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, adaylığını yinelemişti.

 

Kulislerde, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun da adaylığı konuşuluyor. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar