Karşıyakalı şehitlerin anısı hep yaşayacak

29 Ağustos 2024

A
A

Şehit düşen Karşıyakalı 17 Kıbrıslı Türk için yaptırılan şehitlik bugün açıldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde şehit düşen Karşıyakalı 17 Kıbrıslı Türk için yaptırılan şehitlik bugün düzenlenen törenle açıldı.    

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, askeri ve sivil erkan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tören şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şehitliğin yapımında katkısı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bugün ülkemizde bağımsız huzur ve barış içerisinde yaşaya biliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde ödenen bedellerin asla unutulmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar “Kıbrıs’ta iki ayrı halkın bir tanesi olan Kıbrıs Türk halkı bugünlere büyük bedeller ödeyerek gelmiştir. Ne uygulanan ambargolar ne de sindirme politikaları kazanımlarımızdan geri adım attıramayacaktır” diye konuştu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde şehit düşenlerin yaktığı bağımsızlık meşalesinin gelecek nesillere devredilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bu topraklar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şehitlerin bize emanetidir sonsuza dek yaşatmak en önemli görevimizdir.” dedi.

Törende Karşıyaka Kültür ve Sanat Derneği Asbaşkanı Cemaliye Kavani, şehit aileleri adına Kerim Akpolat, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ve Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Kur'an tilaveti okunarak şehitler için dua edildi.

Karşıyaka şehitliğinin açılışının ardından şehitlik gezildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar