Kasaplar Birliği'nin yeni yönetimi belli oldu

30 Nisan 2024

Güncelleme: 1 Mayıs 2024

A
A

Kasaplar Birliği'nin 1. Genel Kurulu'nda Raşit Şenkaya başkanlık görevine seçildi. Genel Kurul'da ayrıca yeni Yönetim Kurulu üyeleri de belirlendi.

ZgotmplZ

Kasaplar Birliği'nin 1. Genel Kurulu, dün Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve başkanlık, yönetim ve denetleme kurulu üyeleri belirlendi.

Başkanlık için yapılan gizli oylamada Raşit Şenkaya başkanlığa seçilirken, 3 karar tasarısı da oy birliği ile onaylandı.

Genel Kurul, eski başkan Halil Akbıçak'ın açılış konuşması ile başladı ve Hürrem Tulga'nın divan başkanı seçilmesi ile devam etti.

Eski başkan Halil Akbıçak, konuşmasında üyelere ve birliğin oluşumu için katkı koyanlara teşekkür etti. Et fiyatlarının yüksekliği nedeniyle insanların Güney Kıbrıs'a yöneldiğini belirten Akbıçak, bu durumun sürdürülemez olduğunu ve toplum olarak birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ise pahalılığın esnaf ve zanaatkarı hedef göstermenin yorucu olduğunu ifade ederek, hükümetin tek taraflı olarak et fiyatını sabitlediği zaman durumun ortaya çıktığını belirtti. Tartışmalardan sonra karar tasarılarının oy birliği ile kabul edildiği bildirildi.

Yönetim ve Denetleme Kurulları, bölgelerin temsiliyeti dikkate alınarak uzlaşı ile belirlenirken, başkanlık için yapılan gizli oylama sonucunda Raşit Şenkaya başkanlığa getirildi.

Genel Kurul'da ayrıca Yönetim Kurulu'na Mustafa Cumhur, Özay Erland, Nihat Yalçın, Sever Kaynak, Arif Menteşoğlu, Durdu Özdeğirmenci, Zihni Gülbeş, Sinan Yaşar, Necmi Kaya; Denetleme Kurulu'na ise Hasan Bozkaya, Boysan Paşaoğulları, Devrim Erland, Aysel Gencer, Kürşad Özcanikli, Ercan Uyan üyeleri seçildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLEN KARARLAR

Açıklamaya göre, “kontrollü ve halkın alım gücüne uygun küçükbaş hayvan ithalatının kaçınılmaz olduğu, kasapların pahalılığın nedeni olarak gösterilmese tahammül edilmeyeceği, kuzu eti satış fiyatını kg başına 550 TL olarak belirlenmesi kararının yerli hayvan kullanan işletmecileri zarara uğratırken, kaçakçılığı hızlandırdığı ve kararın geri çekilmesi” kararları alındı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar