Kavurucu sıcak uyarısı yapılırken, sadece 2 gün dışarıda çalışmak yasaklandı!

12 Haziran 2024

Güncelleme: 13 Haziran 2024

A
A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 13 Haziran 2024 ile 14 Haziran 2024 tarihleri arasında saat 12.00 ile 16.00 arasında güneşte çalışma yasağı getirdi. Meteoroloji Dairesi, bir hafta boyunca hava sıcaklığının 46 dereceyi bulacağını açıklamıştı.

ZgotmplZ

KKTC Meteoroloji Dairesi'nin bugün yayımladığı haftalık raporunda, ülkenin sıcak hava dalgasının etkisi altında kalacağını, hava sıcaklığının da 46 dereceye çıkacağını açıkladı.

Dairenin açıklamasından saatler sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sadece iki günü kapsayan güneş altında çalışma yasağı getirdi.

GÜNEŞ ALTINDA ÇALIŞMA YASAĞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, KKTC Meteoroloji Dairesi'nin hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahminleri doğrultusunda, dışarıda güneş altında sürekli olarak çalışan işçilerin korunabilmesi amacıyla yeni bir karar aldı. Bakanlık, 13 Haziran 2024 ile 14 Haziran 2024 tarihleri arasında saat 12.00 ile 16.00 arasında dışarıda, açıkta (güneş altında) çalışmayı yasakladı.

KARARIN DETAYLARI VE KAPSAMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İş Sağlığı Güvenliği Yasa ve Tüzükleri kapsamında yükselen hava sıcaklıklarının dışarıda çalışmayı tehlikeli hale getirdiği belirtilerek, 22/1992 Sayılı İş Yasası’nın 36. Maddesi’nin Bakanlığa verdiği yetkiye dayanarak bu yasağın getirildiği ifade edildi. Açıklamada, meskun mahal dışında tarım ve inşaat sektörlerinde işe başlama saatlerinin işverenler tarafından belirlenebileceği, erken işe başlama kapsamında inşaat işinin bulunduğu yere agrega, hazır beton, diğer inşaat malzemesi ve iş makinesi taşınması için erken işe başlama saatlerinde uygulama yapılabileceği belirtildi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN ALINAN ÖNLEM

Bakanlık, bu kararın, işçilerin sağlığını koruma ve iş kazalarını önleme amacıyla alındığını vurguladı. Yükselen hava sıcaklıklarının dışarıda çalışan işçiler için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceği ve bu nedenle alınan bu önlemin iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli olduğu ifade edildi. İşverenlerin bu karara uyması gerektiği ve işçilerin belirlenen saatler dışında çalışma yapmalarının sağlanmasının önemine dikkat çekildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar