Kendini kripto zengini gibi tanıtıp emlakçıyı dolandırdı

Kamalı Haber, 19 Ağustos 2024

A
A

Kripto hesabında para olmadığı halde, yüklü miktarda kriptosu olduğunu, nakde çevirmek için bir emlakçıdan nakit ve havale ile sahtekarlıkla para alan zanlıya 8 gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Kripto para hesabında 4 milyon dolar olduğunu söyleyerek insanları kandıran, bir emlakçıyı da dolandıran E.C. yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının Girne'de, 23 Haziran 2024 - 12 Ağustos 2024 tarihleri arasında, hesabında kripto para olmadığı halde, kripto parayı nakde çevirmek için komisyoncuya para vermesi gerektiğini söyleyip, hesabındaki 4 milyon dolar paranın bozulması durumunda ise kendisinden ev satın alacağı vaadinde bulunarak emlakçı K.İ.’den 846 bin 200 TL, 12 bin 400 Sterlin, 500 Amerikan Doları ve bin 200 euro paranın bir kısmını nakit, bir kısmını da banka havale yolu ile kendi hesabına aktarılmasını sağlamak suretiyle sahtekarlıkla para ettiğini söyledi. 

Şikayetin 15 Ağustos 2024 tarihinde yapıldığını ve zanlı hakkında tutuklama emri çıkarıldığını kaydeden polis, zanlının 16 Ağustos'ta Boğazköy'de tespit edilerek tutuklandığını, tasarrufundaki 2 adet cep telefonun emare alındığını söyledi.

Polis yapılan soruşturma ve alınan tanık ifadelerinde zanlının 2023 yılı içerisinde 2-3 milyon dolar karşılığında bitcoinin olduğunu söyleyip, zengin bir kişi olarak kendisini insanlara tanıttığı ve cep telefonundan, bir bitcoin hesabı gösterip kendisine karşı güven duygusu oluşmasını sağladığının belirlendiğini açıkladı. 

Polis, zanlının 17 Ağustos'ta, Girne Kaza Mahkemesine çıkartılarak yürütülen soruşturma kapsamında aleyhinde 2 günlük ek tutukluluk süresi temin edildiğini ve şikayetçinin zanlıya banka havale yolu ile göndermiş olduğu havale dekontlarının teslim alındığını, 6 tanık ifadesi temin edildiğini belirtti.

Dekontlar üzerinde yapılan incelemede toplam havale miktarının 828 bin 700 TL olduğunu, zanlının cep telefonunda kripto alım-satımı yapan uygulama bulunduğunu ve kripto hesabında ise 0.78 dolar yani 26.73 TL olduğunun tespit edildiğini söyleyen polis memuru,  incelenecek banka dekontları ve alınacak birçok ifade olduğunu belirterek, 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar