"Kıbrıs Türkü artık eskisi gibi yarını belli olmayan sabahlara uyanmayacak"

18 Temmuz 2024

Güncelleme: 18 Temmuz 2024

A
A

Kıbrıs Barış Harekatı’nın, Kıbrıs Türk halkının geleceği meçhule doğru gitmekten kurtardığını belirten Günsev, “Kıbrıs Türkü artık eskisi gibi yarını belli olmayan sabahlara uyanmayacak.” dedi.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yapan, muharip gazi, emekli deniz piyade kıdemli binbaşı Mesut Günsev, harekatın 50’inci yıl dönümünde MYK Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Harekatın, Kıbrıs Türk halkının geleceği meçhule doğru gitmekten kurtardığını belirten Günsev, “Kıbrıs Türkü artık eskisi gibi yarını belli olmayan sabahlara uyanmayacak.” dedi.

Rumların silahlanmasına da işaret eden Mesut Günsev, “Herhangi bir çılgınlığa kalkarsa eski derslerini tekrar alırlar.” ifadelerini kullandı.

Türk Amfibi Birliği'nin ilk mensuplarından biri olan Kıbrıs gazisi Günsev, şunları kaydetti:

"Kıbrıs Barış Harekatı olmasaydı, 15 Temmuz darbesinden sonra Kıbrıs ve Kıbrıs Türk halkının geleceği gerçekten meçhullere doğru gidecekti.

Belki de tekrardan o katliamlar yaşanacaktı. Yıllar sonrası Serbrenitsa’da, Bosna'da yaşadık bunları, bütün soydaşlarımız yan yana yatıyorlar. İşte bu olmasın diye Türk makamları, Türkiye çok önemli ve çok zor bir kararı verdi ve bu harekatın düğmesine basıldı ve Allah'a şükür başarıyla tamamlandı.

Bugün her zaman onu söylüyorum problemler olabilir, anlaşmazlıklar var, olacak görüşmeler devam ediyor, baskılar, uluslararası baskılar, ambargolar… Ama en önemli şey Kıbrıs Türkü artık eskisi gibi yarını belli olmayan sabahlara uyanmayacak. Bu ne kadar önemli bir güven, anavatanla yavru vatan el ele bu mücadeleyi verecek ve sonunda da politik anlamda da kazanacak diye düşünüyorum. Kabul etmezlerse herkes kendi bölgesinde yaşar.

Silahlanmalar duyuyoruz, havaalanları duyuyoruz, destekler duyuyoruz, yeni alınan silahlar diyoruz, Yunanistan ve Rum Milli Muhafız Ordusu bir daha sadece burada değil odalarda herhangi bir çılgınlığa kalkarsa eski derslerini tekrar alırlar. Buna, gerek kalmayacak inşallah ben.

Ben S300’ler geleceği zaman Tamburalı paşamıza gitmiştim sormuştum ‘Nedir değerlendirmeniz?’ diye, ‘Mesut bu silahlanma bizim için çok az onlar için çok fazla. Gelirlerse ve getirirlerse füzeleri vururuz.’ demişti.

Aynı şey geçerli. Parası ödenmiş, eğitimi yaptırılmış, S300 füzeleri şu anda Girit’te konteynerlerinde duruyor yıllardır. Bunu göze almak her babayiğidin harcı değildir.

Türk ordusu, Türk Devleti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk mücahidi ve asil ve kahraman Kıbrıs Türk halkı el ele verdikçe, göz durdukça…

Ekonomik zorluklar var kolay değil. Rum psikolojik harbi iyi çalışıyor; ‘Bunlar gitsin işgalci…’ Nereye işgalci? Sadece ve sadece halkımızın canını kurtarmak için geldi buraya o kuvvet, çoğu da geri gitti. Sadece yeteri kadar kuvvet var. Gelen nüfus artışı da Türkiye'den kalkınmayı sağlamak içindi ve Allah'a şükür de gidiyor.

Rum'u tanımayan, beraber yaşamamış, onların ve zalimini görmemiş, şehit vermemiş,

evlatlarını, babalarını, dedelerinin kucaklayamamış nesillere, artık yaşlandı tabii, bir sorsunlar bakalım. O zaman daha sağlıklı karar verebilirler.

Biz hiçbir zaman için savaş istemedik, hâlâ da istemiyoruz, yan yana huzur içinde, iki devletli yaşamayı istiyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar