Kıbrıs'a ilk çıkan birlikteydi... Günsev'den Kıbrıs Türkünün mücadeleci ruhuna övgü

19 Temmuz 2024

Güncelleme: 20 Temmuz 2024

A
A

50’nci yıl dönümünde harekatın onur ve gururunu yaşayan muharip gazi Mesut Günsev, Kıbrıs Türkünün mücadeleci ruhuna övgüler düzdü, vatan müdafaasında şehit düşenleri andı.

ZgotmplZ

Muharip gazi, emekli deniz piyade kıdemli binbaşı Mesut Günsev, Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yapan simge bir isim.

Kıbrıs'a ilk çıkan birlik içerisinde yer alan Günsev, 50’inci yıl dönümünde harekatın onur ve gururunu yaşıyor.

MYK Haber’in konuştuğu Mesut Günsev, Kıbrıs Türkünün mücadeleci ruhuna övgüler düzerken, vatan müdafaasında şehit düşenleri de andı.

Mesut Günsev, şunları kaydetti:

“50 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı’na katılma onurunu yaşadım, yaşıyorum. Katıldığım birlik, amfibideniz piyade alayı; Kıbrıs'a ilk çıkan birlik. Kıbrıs şafağında 800 ‘levent'le, Deniz Güverte Yarbay İbrahim Neşet İkiz’in komutasında, iki taburlu küçük bir birlik olarak, şimdiki adı Yavuz, o zamanki adı Pladini Plajı’na çıkan ve kıyı başını tutan birliğin mensubuyum.

Amfibi harekatlar dünyanın en zor harekatlarıdır, koordinesi, planlaması, icraası… Amfibi birlik çıkar, kıyıyı tutar, geniş bir yer arkasından kara birlikleri gelir, tanklar gelir, kariyerler gelir, onun üstünden aşarak taarruzu genişletirler ve geniş bir bölge ele geçirilmiş olur ve harekat devam eder.

‘Birlik ağırlıklı değerleri’ dediğimiz teknik bir hesaplamaya göre, savunulan bir kıyıya çıkan birliğin yüzde 60’ına kadar kayıp verme tehlikesi de vardır.

Kıbrıs direnişinin son askeri halkasıdır Kıbrıs Barış Harekatı.

Şunu da vurgulamak isterim; asil Kıbrıs Türkünün ta başından beri, duruşu, direnişi, kararlılığı bu harekatın başarısında önemli rol oynamıştır. Mücahitlerimiz de mehmetçiklerimiz omuz omuza savaşmış, şimdi bir kısmı, nur içinde yatsınlar şehitliklerde yan yana yatıyorlar.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar