Kınamalar Özersay'ı bıktırdı: Artık gımıldasak daha iyi olmaz mı?

21 Ağustos 2024

Güncelleme: 21 Ağustos 2024

A
A

GKRY’nin turistlerin Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçişini engelleme çabasına yönelik olarak yapılan kınama ve tepki mesajlarını eleştiren HP lideri Özersay, "İhtiyacımız tepki değil tedbirdir." dedi.

ZgotmplZ Kudret Özersay / Facebook

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Rum yönetiminin KKTC turizmini hedef alan girişimi ile ilgili KKTC'nin tavrını eleştirdi.

Özersay kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, karşılıklı suçlama oyununa girmek yerine tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Kudret Özersay, paylaşımında şunları şöyledi:

"Turizmi baltalamak için Rum tarafının yaptıkları karşısında bunu iç politika malzemesi yapıp 'sizin yüzünüzden oldu' diyerek karşılıklı suçlama oyununa girmeye değil ortak paydada buluşup tedbir alamaya ihtiyacımız var. Çünkü hepimiz gayet iyi biliyoruz ki Rum tarafı federal zeminde müzakere ettiğimiz dönemlerde de, iki devlet tezi ortaya konulduğu dönemlerde de, müzakereler devam ederken de, müzakereler durduğu dönemlerde de limanlarımıza gelen gemi kaptanlarını tutuklamaktan, kuzeyde mal alan ya da yatırım yapanlar hakkında Avrupa tutuklama emri çıkarmaya, Rum tarafında dava etmeye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava etmeye, yurt dışında uluslararası bir spor veya kültür ya da sendika etkinliğine katılacak olan Kıbrıslı Türkleri engellemeye varıncaya kadar artan/azalan oranlarda ama her dönemde bu politikayı izlemiştir.

O nedenle Muhtar Ömer Meraklı'nın da yerinde ifadesiyle Rum tarafının son dönemde turizm konusunda bu yaptığı karşısında toplumsal ihtiyacımız tepki değil tedbirdir. Dizi dizi, sıra sıra kınama ve tepki açıklamaları bittiyse artık ne yapacağımızı oturup konuşsak ve gımıldasak memleket için daha iyi olmaz mı?"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar