KSTU hissedarı Gündüz ve asistanının duruşması 10 Eylül'de

Kamalı Haber, 12 Ağustos 2024

Güncelleme: 12 Ağustos 2024

A
A

KSTU hissedarı Serdal Gündüz ve asistanının yargılandığı davada, sanıklar bugün ilk kez Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Dava 10 Eylül'e ertelendi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz ile asistanı B.Ö, bugün ilk kez Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın ve Yargıç Tutku Candaş huzurunda görüşülen dava, 10 Eylül 2024’e ertelendi.

AVUKATLAR SÖZ ALDI

Mahkemede söz alan sanık Serdal Gündüz'ün avukatı Doğa Zeki, toplamda 12 dava olduğunu ancak kendilerine sadece iki davanın geldiğini söyleyerek, tüm davaların gelmesi gerektiğini ifade etti.

Sanık B.Ö'nün avukatı Hasan Yücelen ise meselede tek bir dosyanın olduğunu belirterek, meselenin B.Ö’nün şahsi hesabına gelen paralar olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

27 Haziran'da yapılan tahkikat duruşmasında ara karar açıklanmış; Yargıç, ilk tahkikat duruşmalarının yargılama olmadığını, cezai kovuşturma olduğunu ve amacının "saptırılmış bir amaçla sanığın yargılanmasını önlemek" olduğunu ifade etmiş ve sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanması için yeterli şahadetin bulunduğunu belirterek, sanıkların davasının 12 Ağustos 2024 tarihinde oturum yapacak olan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine emir vermişti.

SANIKLAR ALEYHİNDEKİ SUÇLAMALAR

Sanıklar aleyhinde “sahtekarlıkla para temini”, “dolandırıcılık”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “hesaplarda hile ve sahtekarlık yapma”, “suç geliri aklama”, “ödeme emrini tahrik”, “müstahdem tarafından sirkat” suçlamaları bulunuyor.

Toplam sekiz tanığın dinlendiği Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ndeki ilk tahkikat duruşmasında, sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar