KTAMS: Sivil Havacılık'taki eksiklik ve arızalar can güvenliğini tehlikeye sokuyor

6 Haziran 2024

Güncelleme: 6 Haziran 2024

A
A

KTAMS, Sivil Havacılık Dairesi ve itfaiyedeki teknik eksiklik ve arızalar nedeniyle facia yaşanmasının muhtemel olduğunu ifade ederek, böyle bir durumun sorumlusu olacağını savundukları Hükümet yetkililerini gereğini yapmaya davet etti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Sivil Havacılık Dairesi’ndeki teknik eksikliklerin ve itfaiyedeki arızanın giderilmediğini belirterek, söz konusu sorunlar çözülmediği sürece, çalışanlar ve hizmet alanların can güvenliklerinin tehlikede olduğunu açıkladı.

Sendika Başkanı Bengihan, yazılı açıklama yaparak, oluşması muhtemel bir faciadan en başta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olmak üzere tüm Hükümet yetkililerinin sorumlu olduğunu savunarak, Hükümet yetkililerini ivedilikle gereğini yapmaya çağırdı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sendikamız KTAMS’ın, Sivil Havacılık Dairesi’ndeki teknik eksikliklerin giderilmesi adına defalarca yaptığı uyarılara rağmen ihtiyaçların tamamlanması yönünde gereken adım atılmamıştır. 20 Temmuz 2023 tarihinde yeni binasına taşınan itfaiye çalışanlarının on ay geçmesine rağmen, teknik ekipman eksikliği halen devam etmektedir.

Öncelikle, Ercan Sivil Havacılık İtfaiyesi’nde alarm ve anons sistemindeki arızanın on aydır giderilmemesi, itfaiyenin arama kurtarma aracının olmaması, acil durumlarda garaj kapılarının merkezden açılabilmesi için gereken sistemin faal olmaması ve binanın acil çıkış kapılarının kilitli kalması endişe vericidir. Bunun yanı sıra, hizmette olan itfaiye araçlarının Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) belirlediği kategorilere göre etkin bir şekilde görev ifa edebilmesi için Kategori 9’a uygun olması gerekirken, mevcut araçlar Kategori 7’ye bile uygun değildir. Yapılan tatbikatlarda itfaiye araçlarının birinin köpük atmadığı ve diğerinin de monitörünün tutukluk yaptığı nedeniyle işlevini yerine getiremediği tespit edilmiştir.

İtfaiye araçlarının ICAO kurallarına göre maksimum araç ömrü 10 yıl iken, hizmetteki araçlar 18-23 yıllıktır, dahası, yetkili firmanın yaptırması gereken servisler zamanında yapılmamaktadır. Toz araçlarının ikisi de arızalıdır ve adeta ‘göstermelik’ olarak havaalanında bulundurulmaktadır. İtfaiye binasındaki elektriğin sürekli kesilmesinden dolayı elektronik malzemeler hasar görmektedir.

Polis raporuna göre Smart binasının tüm ikaz alarm sistemleri, yangın söndürme sistemi ve jeneratörlerin bakımları yapılmadığından devre dışı kalmıştır. Tüm bu sorunlar hem çalışanların hem de hizmet alanların can güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır. 

Emekçinin hakkını araması söz konusu olduğunda Hükümet yetkililerinin ‘elzem hizmet’ ilan ederek grev yasağı getirdikleri Sivil Havacılık Dairesi’ni, konu iş güvenliği ve hizmet alanların can güvenliği olduğunda dikkate alacak kadar önemli görmedikleri aşikardır. 

Söz konusu sorunlar çözülmediği sürece hem çalışanların hem de hizmet alanların can güvenliği tehlikededir. Bu hususta Hükümet yetkililerini ivedilikle Uluslararası Sivil Havacılık Kurallarına uygun davranarak gereğini yapmaya çağırıyoruz. Bu şartlar altında oluşması muhtemel olan bir faciadan en başta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olmak üzere tüm Hükümet yetkililerinin sorumlu olduğunu vurgularız."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar