KTSU duruşmasında mahkeme salonundan kayıt yapan zanlının kardeşi tutuklandı

Kamalı Haber, 8 Haziran 2024

Güncelleme: 8 Haziran 2024

A
A

KSTU soruşturması tutuklularından S.G.'nin kardeşi Y.G., mahkeme salonunda cep telefonuyla kayıt yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun direktörü ve hissedarlarından S.G.'nin kardeşi Y.G., mahkeme salonunda cep telefonuyla kayıt yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

Güzelyurt’da meydana gelen "Mahkemeler Yasasına Aykırı Hareket" suçlaması ile tutuklanan zanlı, bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 

Mahkemeye bilgi veren polis, Y.G.'nin 5 Haziran'da aynı mahkemede görülen duruşma sırasında, salonda bulunan zanlı S.G.'nin yanına giderek yaklaşık 10 saniyelik görüntü kaydı aldığını kaydetti.

Zanlının tutuklandığını ve suçunu kabul ettiğini bildiren polis, cep telefonunda yapılan incelemede, zanlının çektiği kaydı Whatsapp üzerinden M.A. isimli bir şahsa gönderildiğini tespit edildiğini aktardı. Polis M.A.'nın cep telefonuna da el konularak, PGM Data İnceleme Şubesi'ne teslim edildiğini kaydetti.

Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın yeni başladığını, zanlının vermiş olduğu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini, zanlının kaydettiği kaydın hala tespit edilemediği belirterek, ilk etapta iki gün tutukluluk istedi.

Mahkeme, zanlının soruşturma maksatlı üç gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar