Lakadamyalı, İslam ülkelerinden Kıbrıs Türk halkıyla dayanışma istedi

30 Ağustos 2024

Güncelleme: 30 Ağustos 2024

A
A

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Lakadamyalı, Kamerun'da İİT 50’nci Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katıldı, İslam ülkelerinden Kıbrıs Türk halkıyla olan dayanışma ve ilişkilerini artırmalarını istedi.

ZgotmplZ

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, 29-30 Ağustos tarihlerinde, Kamerun’un başkenti Yaounde’de gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 50’nci Dışişleri Bakanları Konseyi (BDK) Toplantısı’na katıldı.

Müsteşar Lakadamyalı “İİT Ülkeleri Arasında Ulaşım ve İletişim Altyapısının Güçlendirilmesi ve Yoksulluk ve Güvenlikten Yoksun Olmakla Mücadele” konu başlığıyla toplanan Genel Kurul’un bugün gerçekleşen ikinci oturumunda bir konuşma yaptı.  

Konuşmasında, bugün Gazze’de devam eden savaş nedeniyle Filistinlilere desteğin ulaştırılmasında iyi bir ulaşım ve iletişim altyapısının öneminin bir kez daha görüldüğünü ifade eden Lakadamyalı, toplantının konusunun on yıllardır en temel insan haklarını kullanmaktan yoksun bırakılan Kıbrıs Türk halkı için özel bir önem teşkil ettiğini, Kıbrıs Türklerinin yıllardır haksız ve insanlık dışı ambargolara ve tecride maruz bırakıldığını ifade etti.

Müsteşar Mustafa Lakadamyalı, daha önceki İİT Zirve ve Dışişleri Bakanları Konseyi toplantılarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkıyla ilgili olarak alınan kararları ve Genel Sekreter’in üye devletlere yapmış olduğu çağrıları hatırlatarak, üye devletleri Kıbrıs Türk halkıyla olan dayanışma ve ilişkilerini artırmaya davet etti.

Lakadamyalı, Kıbrıs konusuna ilişkin olarak ise, Kıbrıs’ta kalıcı ve sürdürülebilir bir uzlaşının ancak adadaki mevcut iki devlet gerçeği temelinde sağlanabileceğini vurguladı. Devamla, tarafların egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsünün yeniden teyidiyle iki devlet arasında iş birliği yollarının aranabileceğini bildirdi.

Müsteşar Lakadamyalı'ya İİT Dışişleri Bakanları toplantısında 3'üncü Sekreter Mehmet Tuncan eşlik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar