Lefke STÖ'lerinden Gemikonağı'nda 2'nci eylem

15 Temmuz 2024

Güncelleme: 15 Temmuz 2024

A
A

Lefke STÖ Platformu, Gemikonağı'nda 1 ay önce meydana gelen ölümlü kaza sonrası, bölgenin emniyetli hale getirilmesine dair bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle, yarın eylem yapacak.

ZgotmplZ

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Platformu, trafikte gerekli önlemler alınmadığı gerekçesiyle yarın Gemikonağı'nda eylem yapacağını açıkladı.

Lefke Bölgesi STÖ’leri Platformu Koordinatörü Teoman Oktay, yazılı açıklamasında, özellikle ölümlü kaza olan bölgede ve genel olarak ülkedeki bütün yollarda gerekli önlem alınmadığı gerekçesiyle organize ettikleri eylemin saat 18.00'de yapılacağını kaydetti.

Oktay, Lefke Sivil Toplum Örgütleri olarak ülke genelinde yolların yapımındaki hataların düzeltilmesi, eksik olan trafik ikaz ve uyarı levhalarının tamamlanması ve vatandaşların yaya olarak can güvenliklerinin sağlanması için gerekenin yapılmasını talep edeceklerini ifade etti.

Oktay, şöyle devam etti:

“Özellikle Gemikonağı deniz sahilinde yürüyüş yolu ve dinlenme alanı bölgesinde meydana gelen ölümlü kaza neticesinde bu bölgede yürüyüş yapan veya oturan vatandaşların can güvenliğinin sağlanması açısından bu bölgeyi acilen emniyetli bir hale getirecek çalışmaların yapılması için bir ay önce başta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Dairesi'ni ve Lefke Belediyesi’ni acilen tedbir almaya ve görevlerini yerine getirmeye çağırmıştık.

Aradan geçen bir aylık sürede burada en ufak bir çalışmanın yapılmadığını gözlemledik. Bu nedenle daha öncede söylediğimiz gibi Naveed Akbar için adalet sağlanıncaya ve bölgenin güvenilir bir alan haline getirilinceye kadar her ay yapacağımız eylemin yarın ikincisini gerçekleştireceğiz.”

Oktay, vatandaşları ve Sivil Toplum Örgütlerini yarın Gemikonağı Ecevit Caddesi’nde Gümrük Binaları yanında yapacakları “adalet” ve “güvenlik” eylemine katılıp destek vermeye çağırdı.

Gemikonağı'nda yoldan çıkıp kaldırımdaki bank üzerinde oturanlara ve elektrik direğine çarpan alkollü sürücü, ardından denize düşmüş, bankta oturmakta olan Naveed Akbar ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar