Mahkeme, sahte belgelerle kedi satmaya 10 bin TL ceza kesti

Kamalı Haber, 12 Temmuz 2024

Güncelleme: 12 Temmuz 2024

A
A

Satmaya getirdiği iki kedi için ibraz ettiği veteriner onayını aldığını gösteren belgelerin sahte olduğu tespit edilen zanlı, teminata bağlandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havaalanı'ndan sahte veteriner onaylı belgeyle giriş yaptığı tespit edilerek 10 Temmuz günü tutuklanan zanlı Ö.K., bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, Ercan Havaalanı'ndan ülkeye giriş yapan zanlının beraberinde satmak için getirdiği iki adet kedi için ibraz ettiği veteriner onayını aldığını gösteren "kuduz" belgelerin sahte olduğunun tespit edildiğini anımsattı.

Polis, tutuklanan zanlının ifadesinde sahte belgeleri Türkiye’de bulunan babası ve bir arkadaşı tarafından kendisine verildiğini söylediğini aktardı.

Polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, bir gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde gerekli soruşturmanın yapıldığını, zanlının ülkede öğrenci olarak bulunduğunu belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 10 bin TL nakdi teminat yatırmasına, iki haftada bir polise imza vermesine ve bir milyon TL tutarında şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar