Malatya'da 5,9'luk deprem: 9 ilde hissedildi, 3 binada hasar meydana geldi

Anadolu Ajansı, 16 Ekim 2024

Güncelleme: 16 Ekim 2024

A
A

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da toplam 3 binada hasar meydana geldi. Elazığ'da kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarıldı.

ZgotmplZ AFAD

Türkiye'de Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen deprem nedeniyle kent merkezinde çoğu kişinin ev ve iş yerlerinden dışarı çıktığı görüldü. Vatandaşlar park ve meydanlarda toplandı.

Kentte hasarlı bazı binaların ise etrafı şeritle çevrildi, güvenlik önlemi alındı.

ÇEVREDEKİ 9 İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Diyarbakır, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi.

3 BİNADA HASAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da toplam 3 binada hasar meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'dan, yapılan açıklamada, 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmadığı, ekiplerin teyakkuz halinde olduğu, saha tarama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

ÇOK SAYIDA ARTÇI

Öte yandan AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin ardından, 1,2 ila 3 büyüklüğü aralığında 30 artçı sarsıntı yaşandı.

TC İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır." bilgisini paylaştı.

Hasarlı olan tahliye edilmiş binalardan uzak durulmasını isteyen Yavuz, okulların tedbir amacıyla bugün için tatil edildiğini bildirdi.

AFAD İl Müdürü Ali Altındal ise şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirterek, kentte alan tarama faaliyetlerinin sürdüğünü kaydetti.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, AA muhabirine, depremin artçılarının devam edebileceğini belirterek, "Vatandaşların hasarlı binalara girmemeleri gerektiği" uyarısında bulundu.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, şu ana kadar kurumlara ulaşan herhangi bir olumsuzluğun olmadığını bildirdi.

Saha taramalarının sürdüğünü kaydeden Yavuz, "Şu ana kadar bize gelen bilgilere göre herhangi bir can kaybı ya da yaralanma söz konusu değil ama panik olan vatandaşlarımız, buna ilişkin ihbarlar var." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar