Mandırayı tehditle almak istediler... Tutuksuz yargılanacaklar

Kamalı Haber, 10 Ekim 2024

Güncelleme: 10 Ekim 2024

A
A

Ağıllar'daki bir mandıranın sahibini tehdit ederek çiftliğini almaya çalışmaktan tutuklanan iki zanlının silahlı tehditte bulundukları iddiası ispatlanamadı. Zanlılar, nakdi teminat karşılığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Değirmenlik Ağıllar Bölgesi'nde meydana gelen "şiddet tehdidi" ve "polise ses örneği vermeme" suçlarından tutuklanan İ.A. ile C.K., yeniden mahkemeye çıkarıldı. "Silahlı tehdit" iddialarıyla ilgili ise kanıt bulunamadığı belirtildi.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların Değirmenlik Ağıllar bölgesinde E.K.’ye ait büyükbaş hayvan mandırasını yasa dışı bir şekilde üzerlerine almak maksatlı şiddet tehdidinde bulunduklarını, şikayetin 1 Ekim 2024’te yapıldığını, zanlıların aynı gün Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını hatırlattı.

Zanlıların tutuklu olduğu süre içerisinde E.K.’nin cep telefonunda zanlı C.K.’ye ait, "E.K.’ye 40 milyon haraç vereceksin, mandırayı da devredeceksin, nasıl yaparsan yap.” şeklinde ses kaydı tespit edildiğini söyleyen polis, ancak zanlıların karşılaştırma için ses kaydı vermeyerek yasaya göre ise suç işlediklerini belirtti. 

Polis, zanlıların ateşli silah tasarruf ettiğine dair ise şahadet temin edilmediğini ifade etti.

Soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, İ.A.’nın KKTC vatandaşı olduğunu, C.K.’nin de ülkede turist statüsünde bulunduklarını söyleyerek, teminat talep etti.

Mahkeme, her iki zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, İ.A.'nın 35 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 400’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün en yakın karakola gitmesi şartlarıyla, C.K.'nin ise 50 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 800’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada 4 gün en yakın karakola gitmesi şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar