Maraş ziyaretinde İngiltere'den doğrudan uçuşlar konuşuldu

13 Temmuz 2024

A
A

İngiltere'den KKTC'ye doğrudan uçuş yapılması için çağrılarda bulunan İngiliz vekil Smith ile UBP milletvekili Hasipoğlu Maraş'ı gezdi. Hasipoğlu, bu çağda ambargoların kabul edilemez olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direkt uçuşlar için kampanya yürüten İngiltere Muhafazakar Parti Milletvekili, eski Bakan Sör Iain Duncan Smith KKTC’deki temaslarını sürdürüyor.

İngiliz Parlamenter İain Duncan Smith ve beraberindeki heyet, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile birlikte kapalı Maraş’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

UBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, incelemelerinin ardından değerlendirme yapan İain Duncan Smith, "Bir zamanlar burada yaşam vardı. Şimdi ise bir hayalet şehri andırıyor. 50 yıl önce burası çok güzel bir tatil kasabasıydı şimdi ise bir sınır kasabası, temennim iki kesimin de umut ettiği gibi bir anlaşma olur ve uluslararası hukuk kuralları altında bir çözüme ulaşılır. Bunlar benim düşüncelerimdir." dedi.

Direk uçuşlar konusunu da değerlendiren Smith, "Umut ediyorum ki en erken bir zamanda KKTC’ye direk uçuşlar başlar. Çünkü Kıbrıs’ta yaşayan birçok İngiliz vatandaşları bulunmaktadır ve onlar da burada veya İngiltere’de bulunan akrabalarını ziyaret etmek için direk uçuşların olmasını istemektedirler. Bu direkt uçuşların bir an önce başlatılmasını umut ediyorum. Kıbrıslı Türklerin İngiltere’de bulunan ailelerini ziyarete gelebilmeleri için direkt uçuşların başlatılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Hasipoğlu ise, İngiliz Parlamenter’in KKTC ye yaptığı ziyaretin kendilerini memnun ettiğini belirterek, direkt uçuşların olması için verdiği desteğe teşekkür etti.

Hasipoğlu, "Maraş’ta uluslararası hukuk kuralları içerisinde hareket ettiğimizi görmesi bizler için önemlidir. Kendilerinin Kıbrıs Türk halkına verdiği değerden dolayı ayrıca teşekkür ederiz. KKTC vatandaşlarının da İngiltere’ye direkt olarak uçması bir haktır. Bu çağda böyle bir ambargo kabul edilemez. İngiltere Parlamento’su seçimlerinde yeniden parlamenter olarak seçildiği için de ayrıca İain Simith’i tebrik ediyorum." dedi.

KIBRISLI TÜRKLER, TÜRKİYE YA DA RUM KESİMİ ÜZERİNDEN KKTC'YE UÇABİLİYOR

İngiltere'nin KKTC'yi bağımsız bir devlet olarak tanımaması nedeniyle bu ülkeden KKTC'ye doğrudan uçuş yapılmıyor. İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türkler, Türkiye ya da Rum kesimi üzerinden KKTC'ye uçabiliyor.

Kıbrıslı Türkler, daha önce birçok kez İngiltere'den KKTC'ye direkt uçuşların yapılması için "KKTC'ye direkt uçuşlara izin verin" başlıklı imza kampanyaları başlatmıştı.

İngiliz parlamentosu da düzenlenen kampanyaların 10 bin imzayı geçmesi sebebiyle yazılı açıklama yaparak, KKTC'ye doğrudan uçuş düzenleme gibi bir planlarının olmadığını duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar