Markette satılan öğütücü tutuklattı: Devlet ve ürünü ithal edenler, uyuşturucu kullanımına hizmet (mi?) ediyor

29 Haziran 2024

A
A

MYK Haber'in market raflarında "tütün öğütücü" adıyla yasal olarak satıldığını duyurduğu ot öğütücü ile yakalanan bir kişi Ercan'da tutuklandı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Ercan Havalimanı'nda bavulunda yapılan kontrolde içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olan "ot öğütücü" bulunan A.Y.K. tutuklandı. Zanlı, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının dün, saat 14.15'de Ercan Havalimanı'nda giden yolcu salonu içerisindeki x-ray cihazından geçiş yaptığı esnada, beraberinde getirdiği yolcu valizinde "Gizeh" marka metal öğütücü tespit edildiğini bildirdi.

Yapılan kontrolde, öğütücüde hint keneviri kalıntısı bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Polis, tutuklanan zanlının gönüllü ifadesinde, öğütücüyü Lefkoşa'da ismini bilmediği bir parkta bulduğunu beyan ettiğini söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının ifadesinin teyit ve tekzip edilmesi gerektiği, aynı zamanda emarelerle ilgili gerekli analizlerin yapılacağı için, üç gün poliste tutukluluk talep etti.

Mahkeme, zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

OT ÖĞÜTÜCÜ KKTC'DE MARKET RAFLARINDA SATILIYOR

Zanlının tutuklanmasına neden olan söz konusu ot öğütücü (grinder), tütün öğütücü adıyla farklı markalar altında KKTC'de yasal bir şekilde marketlerde satılıyor.

MYK Haber, konuyu geçtiğimiz günlerde gündeme taşımış, "Devlet ve ürünü ithal edenler, uyuşturucu kullanımına bilmeden hizmet mi ediyor?" sorusunu yöneltmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar