Marketten hırsızlık yapan iki İranlı, teminatla serbest

Kamalı Haber, 3 Temmuz 2024

A
A

Lefkoşa'daki bir marketten 3 bin 650 TL'lik ürün alıp, ödeme yapmadan çıkan İranlı iki zanlı, ifadelerinde suçlarını kabul etti. Zanlılara, 15 bin TL teminat ve haftada 3 gün ispat-ı vücut şartıyla, tutuksuz yargı kararı verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa da faaliyet gösteren bir süpermarkete, kozmetik, kişisel bakım ve bazı gıda ürünleri çalan İranlı zanlılar A.O. ve F.G., tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, olayın 28 Haziran 2024 tarihinde, saat 21.30 sıralarında, Lefkoşa'da meydana geldiğini anlattı.

Bir süpermarkete müşteri olarak giden zanlıların market içerisinde satışa sunulan toplam 3 bin 654,41 TL değerindeki muhtelif ürünleri çantalarına koyarak, ödeme yapmadan market dışına çıkarmak suretiyle çaldıklarının tespit edildiğini söyleyen polis, zanlıların 1 Temmuz tarihinde tespit edildiğini kaydetti. 

ÇALDIKLARININ BAZILARI EVDE BULUNDU... SUÇLARINI KABUL ETTİLER

Polis memuru, zanlıların evinde yapılan aramada çalınan ürünlerin bir kısmının bulunduğunu, ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini, ayrıca aleyhlerine getirilen davaya da kabul yönünde cevap verdiklerini açıkladı. Zanlıların ülkede yasal statüleri bulunduğunu kaydeden polis, uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 15’êr bin TL nakit teminat yatırmaları ve haftada 3 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar