Medyaya dikkat çeken Üstel, ''tehdit altındayız'' dedi

14 Temmuz 2024

Güncelleme: 14 Temmuz 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, KKTC'nin tüm kurumlarında görev üstlenenlerin yargıçların, iktidar, muhalefet ayırımı olmaksızın tüm siyasilerin tehdit ve saldırı altında olduğunu, özgürlük düşmanlarından korumanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'na sayılı günler kala yaptığı açıklamada "barış" ve "özgürlük" kavramlarının önemine dikkat çekti.

Başbakan Üstel, barışın ülke içerisinde en yüksek değer olarak görülmesi gerektiğini belirterek, farklı düşüncelere sahip olunabileceğini ancak bu farklılıkların çatışmaya ve insani değerlerden yoksun saldırılara neden olmaması gerektiğini vurguladı. Özgürlüğün ise toplumun en vazgeçilmez değerlerinden biri olduğunu ifade eden Üstel, özgürlüğün geniş çapta hayat bulmasının, başkalarına saldırma veya hakaret etme hakkı anlamına gelmediğini belirtti.

ÜSTEL, MEDYA VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan Üstel, sosyal medya dahil medyanın bir toplumun ve ülkenin özgürlük kalitesinin göstergesi olduğunu belirterek, "Medya ya da basın özgürlüğü, yalan ve hakaret özgürlüğü değildir" dedi.

Başbakan Üstel, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümünde, Kıbrıslı Türklerin değerlerinin tehdit edildiği ve özgürlüğün yaşanamadığı 1963-1974 arası dönemi hatırlatarak, 20 Temmuz Barış Harekatı ile Rum tarafının askeri üstünlüğünün sonlandığını ve Kıbrıslı Türklerin bir devletin var olması için gerekli tüm değerlere sahip olduğunu vurguladı. Üstel, KKTC'nin kuruluşunun üzerinden 41 yıl geçtiğini ve bu süreçte Türkiye'nin desteğiyle önemli mesafeler alındığını belirtti.

Başbakan Üstel, KKTC'nin dünyanın en stratejik bölgesinde bir Türk devleti olduğunu ve sonsuza kadar var olacağını ifade etti. Kıbrıs sorununa bulunacak olası bir çözümün, KKTC'nin adadaki Türk devleti olarak benimsenmesiyle gerçekleşebileceğini vurguladı.

Üstel, şunları ifade etti: 

''Şahsen, bu tür saldırılara, bugüne kadar Kıbrıslı Türk hoşgörüsüyle yaklaştım. Yanıt vermemek, söyleyecek sözümüzün olmadığı anlamını taşımaz. 

Biraz dikkat edildiği zaman KKTC’nin tüm kurumlarında görev üstlenenlerin, yargıçların, iktidar, muhalefet ayırımı olmaksızın siyaset dünyamızın neredeyse tümünün, tehdit ve saldırı altında olduğu görülmektedir.

Kimse, beni sokmayan yılan bin yaşasın, demesin...

O yılan bir gün gelir onları da sokar.''

Üstel, özgürlüğü, özgürlük düşmanlarından korumanın herkesin görevi olduğunu kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar