Mersin'de Ali Can Gül soruşturması: 7 şüpheliden 1'i tutuklandı

14 Temmuz 2024

Güncelleme: 14 Temmuz 2024

A
A

Mersin'de özel bir hastanede geçirdiği "mide balonu" operasyonu sırasında hayatını kaybeden Ali Can Gül'ün ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 7 kişi gözaltına alındı. Doktor'un sekreteri tutuklandı, 6 şüpheli serbest bırakıldı.

ZgotmplZ

Mersin'de 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali Can Gül, 5 Haziran'da özel bir hastanede geçirdiği "mide balonu" operasyonu sırasında hayatını kaybetti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, gencin ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada önemli gelişmelere ulaştı.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Gencin ölümünün ardından, "cesede müdahale şüphesi doğuran tespitler kapsamındaki delil karartma iddiaları" ile ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, operasyonda yer alan doktor D.E.'nin sekreteri S.A.S. tutuklandı. Diğer 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA İZNİ BEKLENİYOR

Soruşturmanın devamında, doktor D.E. ve diğer görevliler hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan soruşturma izni verilmesi için Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulundan izin talep edildi. Bu iznin sonucu bekleniyor.

Gencin ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, olayla ilgili yeni bilgiler ve gelişmeler de yakından takip ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar