Mersinlik'te dün çıkan yangın tamamen söndürüldü

7 Haziran 2024

Güncelleme: 7 Haziran 2024

A
A

Mersinlik-Tatlısu arasındaki ormanlık alanda dün başlayan ve akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangın tamamen söndürüldü. Yangın alanında yeni bir alevlenme olmazken, itfaiye ekiplerinin çalışmaları ise sürüyor.

ZgotmplZ

Mersinlik-Tatlısu arasındaki ormanlık alanda dün başlayan ve akşam saatlerinde kontrol altına alınabilen yangının tamamen söndüğü belirtildi.

Ancak yangın alanında itfaiye ekipleri ve iş araçlarının (greyderler) çalışmaları devam ediyor. Şu an için yeni bir yanma veya alevlenmenin olmadığı öğrenildi.

Dün saat 15.30 sıralarında, Geçitkale-Tatlısu Anayolu, Mersinlik Piknik alanı kuzey kısmında başlayan ve akşam 20.00 sularında kontrol altına alınan yangına; polis, itfaiye, Orman Dairesi ve Sivil Savunma ekipleri, belediyeler ve bölge halkı müdahale etti.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ

Polisten verilen bilgiye göre yangın, ağaç dallarının yüksek gerilim hatlarına temas etmesi nedeni ile yere düşen kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu çıktı.

Yangında, yaklaşık 10 hektar ormanlık alan içerisinde kızılçam, selvi, harup, zeytin, maki bitki örtüsü ve kuru otlar yandı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar