"Mezarlık Kralı" olarak tanınan Ramadan Güney'in davası 8 yıl sonra karara bağlandı

13 Eylül 2024

Güncelleme: 13 Eylül 2024

A
A

Ölümündeki şüpheler, hukuki sorunlar ve vasiyeti nedeniyle 18 yıldır tabutta gömülmeyi bekleyen Ramadan Güney'in ölümüyle ilgili dava karara bağlandı.

ZgotmplZ

Kıbrıslı iş insanı Ramadan Güney'in ölümüyle ilgili dava karara bağlandı.

2016 yılında başlayan dava bugün Lefkoşa Mahkemesi'nde yargıç Nil E. Çeliker huzurunda karara bağlandı. 

Çeliker, mahkemeye sunulan kanıtların değerlendirildiğini, "adli ölüm tahkikatının eksik yapıldığına" kanaat getirdiğini söyledi. 

Yargıç Çeliker, soruşturmanın eksik yapılmış olmasından ve Güney’in kanında atenol (ilaç) tespit edilmesinden dolayı ölümün şüpheli olabileceğini belirtti.

Yargıç, "Güney’in ölümüyle ilgili yeniden adli ölüm tahkikatının başlatılmasına, kanında bulunan maddenin hangi amaçla alındığına dair araştırma yapılmasına" emir verdi.

Bu arada Güney ailesinin avukatının pazartesi günü gerekçeli kararı kamuoyuyla paylaşacağı bilgisi elde edildi.

OĞLU ZEHİRLİĞİNİ İDDİA EDİYOR

Erkin Güney, 2 Kasım 2006'da yaşamını yitiren babasının tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs’ta zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etmişti.

18 YILDIR TOPRAĞA GÖMÜLMEYİ BEKLİYOR

Londra’da yaşayan Türklerin bir zamanlar efsane isimlerinden olan ve "Mezarlık Kralı" olarak tanınan Ramadan Güney'in otopsi için İngiltere'ye götürülen cenazesi, ölümünün üzerinden geçen 18 yıla rağmen, ölümündeki şüpheler, hukuki sorunlar ve vasiyeti nedeniyle hala tabutta gömülmeyi bekliyor.

Ramadan Güney'in naaşı bir tabutta, 1992 yılının ilk günü vefat eden eşi Süheyla Güney ile birlikte Brookwood Mezarlığı'nda aileye ait bahçede bulunan anıt mezardaki mozolede bulunuyor.

Güney ve eşi, KKTC’de yan yana gömülmeyi vasiyet etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar