Miçotakis ve Erdoğan 20 Temmuz'da Kıbrıs'ta

23 Haziran 2024

Güncelleme: 23 Haziran 2024

A
A

Miçotakis ilk kez bir Yunan Başbakanı olarak 20 Temmuz'da Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek anti işgal etkinliklerine katılacak. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise KKTC'de düzenlenecek kutlama etkinliklerine katılacak.

ZgotmplZ
07 Aralık 2023 - Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 5'inci toplantısı Yunanistan'da gerçekleşti.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in daveti üzerine, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'nın yıldönümü sebebiyle düzenlenecek kınama etkinliğinde konuşma yapmak üzere Güney Kıbrıs'a gidecek.

ERDOĞAN KUTLAMAYA GELİYOR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aynı tarihte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenecek kutlama etkinliklerine katılacak.

Böylece, ilk kez bir Türkiye Cumhurbaşkanı ile Yunanistan Başbakanı aynı anda adada bulunacak.

Erdoğan ve Miçotakis’in Kıbrıs'taki etkinliklere katılmalarının 10 gün öncesinde Washington'da düzenlenecek NATO liderler zirvesinde bir araya gelmesi bekleniyor.

3 YIL ÖNCE BOYKOT EDİLMİŞTİ

Törenlerin ardından Erdoğan Cumhuriyet Meclisi'nde yapılacak özel oturuma katılacak ve milletvekillerine hitap edecek.

Kutlamalar için 2021 yılında da KKTC'ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Temmuz 2021 tarihinde Cumhuriyet Meclisi'ne hitap etmişti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile o dönem Meclis'te 3 milletvekili ile temsil edilen Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), kendileriyle görüşülmediği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kıbrıs Türk halkının özgür iradesine müdahale edildiği gerekçeleriyle söz konusu oturuma katılmamıştı.

Bu görüşmede, iki liderin geçtiğimiz Mayıs ayında Ankara'da yaptıkları görüşme sonrasında yaşanan gelişmelerin ele alınacağı ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar