MMO Başkanı Yarkıner'den Arıklı'ya sert sözler: Kablo ile enerji transferi kimin için?

26 Haziran 2024

Güncelleme: 26 Haziran 2024

A
A

MMO Başkanı Ayer Yarkıner, Arıklı'nın “Kabloyla elektrik ne pahasına olursa olsun buraya gelecek.'' sözlerini ''cehalet'' olarak niteledi. Projenin ülkeye bir yararının olmadığını savunan Yarkıner, bu konuda tartışmaya hazır olduklarını belirtti.

ZgotmplZ

Makina Mühendisleri Odası, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın “kablo ile elektrik ne olursa olsun gelecek” ifadelerine sert tepki gösterdi.

Arıklı, dünkü Meclis toplantısında “Kabloyla elektrik ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun buraya gelecek. Sudan sonra elektrikte de Anavatan’a bağlanacağız” ifadelerini kullanmıştı.

YARKINER’DEN ARIKLI’YA ELEŞTİRİ

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayer Yarkıner, bu açıklamayı “cehalet” olarak nitelendirerek, bu tür kararların ülkenin doğru iş yapamaz hale gelmesine ve telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Ayer Yarkıner, Arıklı’ya “Kablo ile enerji transferine neden? Ne kadar? Kimin için?” sorularını yönelterek, bu işin kamusal yarara hizmet edeceğini ispatlaması gerektiğini vurguladı. Yarkıner, “Erhan Arıklı’nın imzalanması için başını çektiği Kalecik III Anlaşması, ülkenin soygun belgesidir, cehalet belgesidir ve KKTC halkının vahşice soyulması belgesidir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu tür anlaşmaların ne KKTC, ne de Türkiye için bir yararı olmadığını, burada makam sahibi olanların Türkiye’deki güçlü sermaye tarafından ülkeyi sömürdüğünü iddia etti.

KALECİK III ANLAŞMASI VE ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI

Yarkıner, Kalecik III Anlaşması’na ilişkin Makina Mühendisleri olarak dava açtıklarını ancak sürecin ilerlemediğini belirtti. Kablo ile ülkenin enerji ihtiyacının AKSA tarafından karşılanması için Kalecik III’ün yasal ve teknik gerekçeleri olmadan imzalanmasının, ülkenin enerji bağımsızlığını engellemeye yönelik olduğunu savundu. Yarkıner, bu anlaşmanın, ülkenin bağımsızlığı, sürdürülebilir enerji ve ucuz elektrik enerjisine ulaşma prensiplerine uygun olmadığını öne sürdü.

TARTIŞMAYA HAZIRIZ

Yarkıner, KKTC halkının üretilmeyen enerji için ödeme yaptığını ve ülkenin, iktidarın biat ettiği zümrelerin kazançları için arpalık haline getirildiğini iddia etti. Ülkedeki varoluş mücadelesinin KKTC halkının ekonomik refahı ve bağımsızlığı ile sonuçlanması gerektiğini vurgulayan Yarkıner, “Bunun kamu yararına olduğunu iddia eden varsa onlarla da tartışıp haklı olmaları halinde özür dilemeye hazırız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar