Narin Güran cinayetinde gözaltı sayısı 24'e çıktı

9 Eylül 2024

Güncelleme: 9 Eylül 2024

A
A

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve cansız bedeni dün bulunan Narin Güran'ın otopsi işlemi tamamlandı. Adalet Bakanı Tunç, soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının 24'e yükseldiğini açıkladı.

ZgotmplZ

Türkiye'de Diyarbakır ilinin Bağlar ilçesinde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra pazar sabah saatlerinde Tavşantepe mahallesi yakınlarındaki Eğertutmaz deresi yatağında bulundu.

GÖZALTI SAYISI 24 OLDU

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gözaltına alınanların sayısının 24'e çıktığını duyurarak, otopsi işlemine ilişkin de bilgi verdi.

Narin Güran'ın ölümüne il Tunç, otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılmasının gerekmesi nedeniyle, örneklerden bir kısmının Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmının ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelenmesi sonrası kesin ölüm sebebine ilişkin raporun düzenleneceğini belirtti.

İfade işlemlerinin devam ettiğini aktaran Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır. Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir. Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü bildirerek, bir Cumhuriyet başsavcı vekili ile üç Cumhuriyet savcısının daha görevlendirildiğini açıkladı.

Gözaltına alınanlar arasında, Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası da bulunuyor. Narin'in bir amcası geçen hafta tutuklanmıştı.

İki ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. (18) olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürerken Narin Güran'ın amcasının da bulunduğu 2 kişi daha gözaltına alındı.

Dün yapılan açıklamada, Narin Güran’ın ölümüyle ilgili olarak 21 kişi gözaltına alındığı, gözaltına alınanlar arasında Narin’in annesi ve bazı akrabalarının da bulunduğu belirtilmişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA GÜVENLİK TOPLANTISI

TC İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesi olayının da değerlendirildiği güvenlik toplantısının yapıldığını bildirdi.

Yerlikaya, bakan yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri güvenlik toplantısına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Güvenlik toplantımızda, başta Narin kızımızın öldürülmesi olayının değerlendirilmesi olmak üzere narkotik ve asayiş suçları ana gündem maddelerimizi oluşturuyor. Örgütlü ya da bireysel suç işleyenlerle, masum insanların canlarına kastedenlerle, çocuklarımıza dokunanlarla, terör örgütleri ve işbirlikçileriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle ve tüm suç odaklarıyla mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz."

ERDOĞAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşamüstü sosyal paylaşım sitesi X'ten, "Narin’i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum" açıklamasını yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar