Niyazi Kızılyürek'ten seçim sonrası değerlendirme

10 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

Avrupa Parlamentosu seçiminde yeniden seçilemeyen Niyazi Kızılyürek oy kullanan Kıbrıslı Türklere teşekkür ederek "Gönül isterdi ki Kıbrıslı Türkler seçime daha yoğun katılsın.'' ifadelerini kullandı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Dün yapılan Avrupa Parlamentosu seçiminde aday olan 3 Türk'ten hiçbiri seçilemedi.

Bu sonuçla AP'de Kıbrıslı Türk olarak kimse yer alamadı.

Geçtiğimiz dönem Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan Niyazi Kızılyürek son seçimde de aday olmuştu.

Niyazi Kızılyürek, seçim sonuçlarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Kızılyürek, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisinin ve aday olduğu AKEL partisinin istedikleri sonucu alamadığını belirtti.

SEÇİM KAMPANYASI

Kızılyürek, "Güzel bir seçim kampanyası düzenledik. Pek çok kişi ve kuruluş kampanyamıza destek oldu ve hepsine içtenlikle teşekkür ederim" dedi. Avrupa Parlamenterliği döneminde ağırlıklı olarak Kıbrıslı Türklerin sorunları ve hakları üzerine yoğunlaştığını vurgulayan Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

Adanın hem güneyinden hem de kuzeyinden sürekli olarak sözlü ve yazılı saldırılara maruz kaldığını belirten Kızılyürek, bu saldırılara aldırış etmediğini söyledi. Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türkler arasında siyasi dostluk kurulmasının önemine değinen Kızılyürek, bu dostluğun ülkenin geleceği için elzem olduğunu belirtti.

Kızılyürek, AKEL tabanının çabalarına daha fazla destek vermesini arzu ettiğini, ancak bunun gerçekleşmediğini dile getirdi. "Gönül isterdi ki, Kıbrıslı Türkler seçime daha yoğun katılsın ve AKEL tabanı çabalarıma daha çok sahip çıksın. Olmadı, olsun!" dedi. Seçim sonuçlarının beklenen gibi olmamasına rağmen, Kıbrıslı Türklerin sandıklara gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduğunu ve bu ilginin kendisine umut verdiğini belirtti.

Kızılyürek, kampanya boyunca özveriyle çalışan herkese teşekkür ederek, "Güzel ve anlamlı işler için hep buradayım" dedi. 40 yıldır yürüdüğü yolda yürümeye devam edeceğini vurgulayan Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin statü bahşetmeyen duruma karşı özne olarak varlıklarını koruyup güçlendirmelerinin en iyi yolunun, Avrupa Birliği ile ilişkilerin ileri götürülmesi olduğuna inandığını ifade etti.

Kızılyürek, "Seçim günü sıcağa ve zahmete aldırmadan sandıklara koşan Kıbrıslı Türkler beni mutlu ettiler, bana umut verdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar