Oğlunu boğmaya çalışan kadının cezai ehliyeti araştırılacak

Kamalı Haber, 10 Haziran 2024

A
A

Lefkoşa'da 9 yaşındaki oğlunu boğarak öldürmeye teşebbüs eden kadın mahkemeye çıkarıldı. İfadesinde psikolojisinin bozuk olduğunu kaydeden zanlı, cezai ehliyetinin soruşturulması için, 3 gün tutuklu kalacak. Çocuk ise, tedavisi sonrası taburcu oldu.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da infiale neden olan 9 yaşındakini öz oğlunu boğma girişimi olayı ile ilgili olarak tutuklanan anne N.Y., tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis, zanlı N.Y. (K-41)’nin, “Taammüden Adam Öldürmeye Teşebbüs, Ciddi Darp, Darp” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. 

KALDIĞI OTELDEKİ BORNOZ KUŞAĞINI ALDI

Zanlının, 9 Haziran 2024 tarihinde saat 15.00 raddelerinde, psikolojisi bozulduğu gerekçesi ile planlayarak, Lefkoşa'da, Marmara Bölgesi'nde yaşadığı yerde, bir gün önce Girne'de kaldığı otelden aldığı bornoz kuşağı ile henüz 9 yaşında olan oğlu A.Y.'nin (E) boğazını öldürmek kastı ile sıkıp öldürmeye teşebbüs ettiğini söyleyen polis, çocuğun 112 acil servis ambulansı ile Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldığını mahkemeye aktardı.

Polis, yapılan incelemede olay mahallinde tespit edilen şüpheli leke örnekleri, üzerinde şüpheli leke bulunan halı ve zanlının, müştekinin boğazını sıkarken kullandığı bornoz kuşağı da tespit edilerek emare olarak zapt edildiğini mahkemeye aktardı.

Zanlının eşine ve çevrede bulunan komşusuna yaptığı ilk sözlü beyanının, "oğlumuzu öldürdüm", "boğdum öldürdüm" olmakla birlikte, olay mahalline giden polis ekibine de ilk beyanatının, "psikolojim bozuldu, boğdum oğlumu" olduğunu söyleyen polis, aynı tarihte zanlının tutuklandığını, gönüllü ifade verdiğini ve bu ifadenin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini belirtti. 

ZANLININ CEZAİ EHLİYETİNİN OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILACAK

Polis, aynı tarihte çocuğun Acil Servis'teki muayenesine müteakip taburcu edildiğini, meselenin tahkikatının henüz yeni başladığını söyleyerek, alınması gereken ifadeler olduğunu, zanlının işlemiş olduğu suç ile alakalı olarak ilgili zamanda cezai ehliyetinin olup olmadığının öğrenilmesi amacıyla, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirterek, soruşturmanın selameti için zanlının ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlı N.Y.’nin soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar