Öğrenci muhaceretiyle uyuşturucu tacirliği

Kamalı Haber, 29 Ağustos 2024

Güncelleme: 30 Ağustos 2024

A
A

Game Over Operasyonu'nda yakalanan Nijeryalı uyuşturucu satıcısının öğrenci muhacereti olduğu halde derslere girmediği ve geçtiğimiz dönem okula kayıt olmadığı ortaya çıktı. Zanlı cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de gerçekleştirilen Game Over operasyonunda yaklaşık 800 gram ağırlığında hintkeneviri, MDMA türü uyuşturucu madde içeren 43 adet hap, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde satışından elde edilen 7 bin 600 TL, 230 STG, 300 Dolar ve 20 Euro nakit parayla yakalanan 25 yaşındaki Nijeryalı I.A.O. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 12 Ağustos'ta aldıkları, GH 642 ve VY 068 plakalı araçlarla kanunsuz uyuşturucu madde tasarruf edip satış yaptığı bilgisi üzerine zanlıyı takibe aldıklarını, 19 Ağustos'ta polisi görünce kaçan zanlının yakalanarak, üzerinde ve araçta uyuşturucu maddelerle nakit para bulunduğunu söyledi.

İFADE VERMEDİ, TELEFON ŞİFRESİNİ SÖYLEMEDİ

Zanlının toplam 8 gün tutuklu olduğu süre içerisinde ele geçirilen maddelerin analize gönderildiğini açıklayan polis memuru, zanlının meselenin aydınlatılması için herhangi bir ifade vermediğini, cep telefonlarının şifrelerini de söylemediğini açıkladı.

MUHACERETİ VAR ANCAK OKULLA BAĞI YOK

Zanlının 30 Eylül'e kadar öğrenci muhacereti bulunmasına rağmen derslerine devam etmediğini, 2023-2024 yılı bahar ve yaz döneminde ise kayıt yaptırmadığını belirlediklerini açıklayarak, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını, Nijerya uyruklu zanlının yargılanması halinde hapis cezası almasının kuvvetle muhtemel olduğunu ve yargılamadan kaçabileceğini belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Zanlının 3 ay aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar