Oğuz Köse 3 gün daha tutuklu kalacak

Kamalı Haber, 8 Temmuz 2024

Güncelleme: 8 Temmuz 2024

A
A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse'nin, “Suç gelirlerinin önlenmesi yasasına aykırı hareket”, "görevi kötüye kullanma" ve "irtikap" suçlamaları ile tekrar çıkarıldığı mahkemede, 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

“Suç gelirlerinin önlenmesi yasasına aykırı hareket”, “Görevini kötüye kullanma” ve “İrtikap” suçlarından tutuklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse, bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

5 Temmuz'da çıkarıldığı ilk duruşmada polis, Köse hakkında üç iddiayı ve bulguları aktarmıştı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 28 Mart 2024 tarihinde tutukluluk duruşmasına çıkarılan Serdinç Maypa'nın iddiaları ve tasarrufunda ele geçirilen belgelerle ilgili mahkemenin verdiği soruşturma emri gereği yapılan araştırma sonucu Köse’ye ulaştıklarını söyledi.

İSTEDİĞİ HEDİYELERİN MARKA FOTOĞRAFLARINI FİRMALARA GÖNDERDİĞİ İDDİASI

3 gün önce tutuklanan zanlı hakkında, Çalışma Bakanlığı'na işlemler için başvuran firmalardan "hediyeler istediği; istediği ürünlerin markalarının fotoğraflarını firmalara gönderdiği, hediye vermeyenlere ise baskı yaptığına" yönelik ifadeler temin ettiklerini belirten polis, zanlının işçi getirmek için başvuru yapan bir firmadan bin 850 dolar değerinde diz üstü bilgisayar talep edip, aldığını evine götürüp, kişisel işleri için kullandığını hatırlattı.

Polis, zanlının tutuklu olduğu süre içerisinde evinde 2 kez arama yapıldığını, 33 adet 168 bin TL değerinde içki, 52 adet tahmini 150 bin TL değerinde puro tespit edildiğini, ayrıca bir otelden aldığı 4 adet yastık bulunduğunu, bu yastıkları neden ve nasıl aldığına dair araştırma yapacaklarını, otelin sorumlusundan ifade alacaklarını kaydetti.

"YAZILAN 40 ASGARİ ÜCRET CEZA YERİNE BİR ASGARİ ÜCRET KESTİRDİ"

Zanlının Çalışma Dairesi müfettişleriyle birlikte bir inşaata denetim yaptığını, müfettişlerin iş sağlığı ve güvenliğine aykırı unsurlar tespit ettiğini ve 40 asgari ücret ceza yazdığını belirten polis, zanlının cezai işlemi kayda almayıp, daha sonra söz konusu firmaya bir asgari ücret ceza kestirerek, dosyaya koyduğunu açıkladı.

"AYNI FİRMADAN 40 BİN STERLİN DAHA UCUZA EV ALDIĞINA DAİR İFADELER VAR"

Polis, zanlının söz konusu firmadan 90 bin sterlinlik evi 50 bin sterline aldığını söylediğine dair tanık ifadeleri temin edildiğini ve söz konusu firmadan bu yönde ifade alacaklarını da söyledi.

ÜLKEYE GETİRİLEN İŞÇİLERİN İŞLEMLERİNİ HIZLANDIRMAK İÇİN 50 BİN STERLİN ALDIĞI İDDİASI

Portakal kesimi yapmak için ülkeye getirilen 440 kesim işçisinin işlemlerini hızlandırarak, 50 bin sterlin aldığına dair bilgi edindiklerini, bu yönde de soruşturma yapacaklarını ifade ederek, zanlının 440 işçiyle ilgili iddia üzerine lehine olabilecek isimler verdiğini, bu kişilerden ifade alacaklarını dile getiren polis, ayrıca Türkiye’de bulunan bir şahsın zanlının hediye talep ettiğine dair elinde kanıt olduğunu, ülkeye gelerek, verileri teslim edeceğini söylediğini aktardı.

ZANLIYA PARA VEREN KİŞİ ARANIYOR

Polis, zanlının tutuklu olduğu 3 günlük sürede 22 ifade aldıklarını belirterek, şifreyi vermemesinden dolayı zanlının cep telefonunda inceleme yapılamadığını ve soruşturmanın devam ettiğini kaydetti. Polis, zanlıya para verdiği belirlenen bir kişinin arandığını da belirterek, 3 gün ek süre istedi.

3 GÜN EK TUTUKLULUK

Savcı Senem Palabıyık, soruşturmanın devam ettiğini, yeni suçlar ortaya çıkabileceğini belirterek, ek süre talep etti.

Zanlının avukatı ise tutukluluk süresine itiraz etmedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar