Operasyonda kaçan uyuşturucu zanlısı duruşmayı cezaevinde bekleyecek

Kamalı Haber, 30 Mayıs 2024

A
A

Hamitköy'de ihbar üzerine düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında evden kaçan, ardından yakalanarak tutuklanan zanlı, tutuklu yargılanmak üzere 3 aya kadar cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan M.F., teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 13-14 Mayıs 2024 tarihleri arasında zanlı M.F.’nin evinde uyuşturucu olduğu ve satışını yaptığı bilgisini aldıklarını ve 14 Mayıs’ta zanlının Hamitköy’deki evine gidilip, kapıyı çaldıklarını ve kapıyı açmadıklarını anlattı.

Zanlının birinci kattan balkondan atlayıp, kaçtığını ve evde yaptıkları aramada yaklaşık 28 gram ağırlığında hintkeneviri ile uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 500 ABD dolarının bulunup, emare alındığını anlatan polis, kaçan zanlının aynı gün evinin iki mahalle uzağında bulunan bir apartmanın çatı katında tespit edildiğini ve şortunun cebinde yaklaşık bir gram uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Zanlının muhaceret kontrolünde 24 Kasım 2022 yılından beridir ülkede ikamet izinsiz kaldığının belirlendiğini açıklayan polis, zanlının uyuşturucu aldığı ve verdiği şahısların tespiti için 4 kamera görüntüsünün incelendiğini, başka kamera görüntülerinin de mercek altına alındığını belirtti.

Polis, zanlının cep telefonunda yapılan incelemede uyuşturucu görüntüleri olduğunu, ayrıca uyuşturucuyla ilgili whatsapp konuşmaları tespit edildiğini ifade ederek, uyuşturucu analiz raporu ve parmak izi inceleme sonuçlarının henüz çıkmadığını belirtti.

Sonuçların çıkmasıyla yeni zanlıların tespit edilebileceğini ifade eden polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının araştırmalarının geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek, tutuklu yargı talep etti. 

Yargıç, zanlının 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar