Operasyonda uyuşturucu ve haplarla yakalandılar: 10 gramını sattıklarını itiraf ettiler

23 Temmuz 2024

Güncelleme: 23 Temmuz 2024

A
A

Lefkoşa'da polis operasyonunda, bir kısmı satışa hazır paketlenmiş 82 gr uyuşturucu, 22 uyuşturucu hap ile satıştan elde edilen 8 bin TL ile yakalanan iki zanlı, suçlarını kabul etti. Zanlılara, soruşturma kapsamında 7 gün daha tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (kokain, Hint Keneviri ve MDMA İçeren Hap) Alma-tasarruf-verme Ve Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasası” meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar M.U.K. ve B.B.İ., yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede bulguları aktaran polis, zanlıların 19 Temmuz'da, Lefkoşa’da, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri'nin operasyonunda, yaklaşık 44 gramı satışa hazır şekilde paketlenmiş 82 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 22 adet MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan haplar, yaklaşık 1 gram kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 50 euro ve hassas terazi ile birlikte uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 8 bin TL ve bin euro nakit para bulunduğunu aktardı.

BİRAZINI İÇİP 10 GRAMINI SATTILAR

Suçüstü tutuklanan zanlıların, maddeleri aranan bir şahıstan aldıklarını, bir kısmını içip, 10 gram hintkenevirini 8 bin TL'ye sattıklarını itiraf ettiklerini söyleyen polis, evlerinde kanunsuz bir şey bulunmadığını belirterek, her iki zanlının ifade verip, suçlarını kabul ettiklerini söyledi.

Polis, zanlıların 3 gün tutukluluk süresi içerisinde 5 kişinin sorgulandığını, 2 kişiden ifade temin edildiğini, uyuşturucunun analize, sarılı olduğu paketlerin parmak izi inceleme şubesine gönderileceğini ve zanlıların yapmış oldukları beyanların teyit ve tekzip edileceğini belirterek, 7 gün ek süre istedi. Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar