Öz oğlunu boğmaya çalışan kadın, cezai ehliyet tespiti için hastanede yatacak

Kamalı Haber, 13 Haziran 2024

A
A

Lefkoşa'da 9 yaşındaki oğlunu boğarak öldürmeye teşebbüs eden kadının cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için götürüldüğü hastanedeki doktorlar, zanlının yatılı kalması gerektiğini ve raporun hazırlanmasının 15 gün süreceğini belirtti.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da 9 yaşındakini oğlunu öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklanan N.Y. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis, zanlının 9 Haziran 2024 tarihinde saat 15.00 raddelerinde Lefkoşa'da, Marmara Bölgesi'ndeki evinde psikolojisi bozulduğu gerekçesi ile planlayarak, olaydan bir gün önce Girne'de kalmış olduğu oteldeki bornoz üzerinden almış olduğu 150 santim uzunluğundaki bornoz kuşağı ile henüz 9 yaşındaki oğlunun boğazını sıkıp öldürmeye teşebbüs ettiğini söyledi. 

Çocuğun 112 acil servis ambulansı ile Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldığını, yapılan tedavi ve kontrollerin ardından taburcu edildiğini kaydeden polis, olay yerinde yapılan incelemede, üzerinde şüpheli leke bulunan halı ve zanlının, oğlunun boğazını sıkarken kullandığı bornoz kuşağının emare olarak zapt edildiğini mahkemeye aktardı. 

Polis memuru, zanlının eşine ve çevrede bulunan komşusuna yaptığı ilk sözlü beyanının, "oğlumuzu öldürdüm", "boğdum öldürdüm" olmakla birlikte olay mahalline giden polis ekibine de, "psikolojim bozuldu, boğdum oğlumu" dediğini ve aynı tarihte tutuklanarak, gönüllü ifade verdiğini belirtti.

Zanlının mahkemeye çıkarıldığı 10 Haziran 2024 tarihinde, ceza-i ehliyetinin olup olmadığına yönelik kontrol için Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüğünü söyleyen polis, doktorların zanlının yatılı kalması gerektiğini söylediğini, zanlının son 3 gündür hastanede yatılı kaldığını belirterek, doktorların zanlıyla ilgili rapor hazırlanması için 15 gün süre gerektiğini beyan ettiklerini açıkladı. 

Polis memuru, alınması gereken ifadeler olduğunu, zanlının ceza-i ehliyetinin olup olmadığına dair rapor beklendiğini belirterek, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar