Özersay: Enflasyon bahanesiyle maaşlar düşürülecek

1 Eylül 2024

Güncelleme: 1 Eylül 2024

A
A

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, enflasyonla ilgili yapılan açıklamaları eleştirerek “maaşların düşürüleceği ve ekonomideki yükün memur ile özel sektör çalışanlarına yükleneceğinin anlaşıldığını” savundu.

ZgotmplZ

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı ve Maliye Bakanının hayat pahalılığı ve asgari ücretle ilgili açıklamalarını eleştirerek, “maaşların düşürüleceği ve ekonomideki yükün memur ile özel sektör çalışanlarına yükleneceğinin anlaşıldığını” savundu.

Özersay, yazılı açıklamasında, Maliye Bakanının enflasyon oranında maaş artışının maliyeye büyük bir yük getirdiğinden şikayet ettiğini, Cumhurbaşkanının ise asgari ücretin yüksek olmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti. Özersay, aynı günlerde IMF’nin Türkiye raporunda asgari ücret artışlarının gerçek enflasyona göre değil, beklenti enflasyonuna göre yapılması önerisinin de dikkat çekici olduğunu ifade etti.

“Tüm bunlar tesadüf değildir. Ekonomideki kötü gidişin faturası memura ve dar gelirli özel sektör çalışanına kesilmek isteniyor” diyen Özersay, “Oysa zamanında, hayat pahalılığını önlemenin, enflasyonu kontrol altında tutmanın önemini vurguladığımızda bunu anlamak istemediler” dedi.

Hükümetin maliye gelirlerini artırmak için adil bir vergi sistemine geçmesi gerektiğini belirten Özersay, büyük ve ayrıcalıklı firmalara vergi affı getirildiğini eleştirdi. Ücretlerin en büyük girdi maliyeti haline geldiğini belirten Özersay, elektrik başta olmak üzere diğer girdi maliyetlerinin düşürülmesi için hükümetin adım atmadığını, kötü yönetimle maliyetleri daha da artırdığını savundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar