Özersay o sözleri, ''İç işlerimize müdahale'' olarak yorumladı

26 Haziran 2024

Güncelleme: 26 Haziran 2024

A
A

Özgür Özel'in, Tufan Erhürman ile yaptığı ortak basın toplantısında '' her iki partiyi de iktidar yapmak istiyoruz'' sözleri Özersay'ı rahatsız etti. Özersay, Özel'in sözlerinin iç siyasete müdahale anlamı taşıdığını savundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Ankara'da temaslarda bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Özel, Türkiye ve KKTC'de iktidara gelme hedeflerine vurgu yaparak, "Biz Türkiye’de Türkiye’nin ana muhalefet partisi, yurt dışında Türkiye’nin partisiyiz. Önümüzdeki seçimlerden sonra her ikimiz de partilerimizi ülkelerimizde iktidar yapmak istiyoruz. Biz kardeş partiler olarak ülkelerimizde iktidar olduğumuzda hem Kıbrıs için hem Türkiye için çok daha iyi günlerin müjdeleneceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

KUDRET ÖZERSAY'DAN SERT ELEŞTİRİ

Bu açıklamalara Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay tepki gösterdi.

Özersay, Özel'in sözlerinin iç siyasete müdahale anlamı taşıdığını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'deki siyasi partilerin KKTC üzerinde siyasi etki yaratmaya çalışmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Özersay, şunları söyledi:

"Türkiye'deki siyasi partiler üzerinden KKTC'de siyasi etki yaratmaya çalışmak, ülkemizde kimin iktidara geleceğini ya da gelmesi gerektiğini Türkiye'deki siyasi partilerin söylemesi, kimi iktidarda görmek istediklerini ve tercihlerini söylemeleri, ima etmeleri, yani ülke olarak iç işlerimize müdahale edilmesine karşı çıkılması sadece belirli dönemlerde ve sadece belirli siyasi partiler açısından değil, her dönemde ve tüm siyasi partiler açısından geçerli olmalıdır. Tabii ki iç işlerimize müdahale karşıtlığınız ilkesel bir duruşsa..."

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar