Özersay, Yeşilırmak'ın sahte diploma soruşturmasına dikkat çekti

19 Eylül 2024

A
A

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, sahte diploma soruşturmalarıyla ilgili bazı dosyaların polisten Başsavcılığa gönderildiğini, ancak hakkında şikayette bulunulan UBP milletvekili Emrah Yeşilırmak için sürecin farklı ilerleyeceğini belirtti.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sahte diploma soruşturmalarıyla ilgili olarak, bazı dosyaların polis tarafından tamamlanıp Başsavcılığa gönderildiğini belirtti. Ancak sahte diploma aldığı iddia edilen bir milletvekili ile ilgili sürecin farklı işlediğini ifade eden Özersay, isism vermeden, UBP milletvekili Emrah Yeşilırmak doğrudan mahkeme önüne çıkarılmayacağını söyledi.

Özersay, sürecin yargının vereceği kararla sonuçlanacağını ve suçlu bulunanların cezasını çekeceğini vurguladı. Polis tarafından sahte diplomalar konusunda daha önce yapılan şikayetlerin takip edildiğini belirterek, kamuoyunun baskısının sürecin ilerlemesinde önemli bir rol oynadığını dile getirdi. “Gerçek şu ki süreç ilerliyor” diyen Özersay, ilerleme durduğu veya yavaşladığında bunu kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi.

UBP MİLLETVEKİLİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA

Özersay, sahte diploma aldığı iddia edilen UBP milletvekili hakkında polisteki soruşturmanın tamamlandığını, ancak dosyanın Başsavcılığa gönderilmesinde bir gecikme olduğunu savundu. “Bu gecikmenin UBP kurultayı sonrası için planlanan siyasi bir müdahale nedeniyle olduğunu düşünüyoruz” dedi. Polis görevini yapmasına rağmen, dosyanın ilerletilmemesinin siyasi bir etkenle ilgili olabileceğini belirtti.

DOKUNULMAZLIK SÜRECİ

Milletvekiliyle ilgili sürecin nasıl ilerleyeceğini açıklayan Özersay, dosyanın Başsavcılığa gönderilmesinden sonra, Meclis’e dokunulmazlığın kaldırılması talebi geleceğini söyledi. Meclis’te bir komite kurulup inceleme yapılacağını ve ardından dokunulmazlık kaldırma oylamasına gidileceğini belirtti. “Dokunulmazlık kaldırıldığında milletvekilliği düşmez, ancak polis soruşturması ilerler ve ifadesi alınabilir” diyerek sürecin bu aşamadan sonra mahkeme önüne taşınacağını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar