Özersay'dan, resmi evrakların sahtelenmesine karşı öneriler

3 Haziran 2024

Güncelleme: 4 Haziran 2024

A
A

HP Genel Başkanı Kudret Özersay sahte diploma, sahte öğrenci belgesi, sahte reçete ve sahte sürüş ehliyeti gibi pek çok sahte resmi evrak olayının ortaya çıktığına dikkat çekerek hükümete önerilere bulundu.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, KKTC sürüş ehliyetlerinin Türkiye’de sahtelenmesiyle ilgili olarak, resmi evrakların güvenliğinin artırılması için acil tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Özersay, polisin bazı tutuklamalar yaptığı bu olayın, devletin verdiği resmi evrakların modern teknoloji kullanılarak daha güvenli hale getirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Özersay, sahte diploma, sahte öğrenci belgesi, sahte reçete ve şimdi de sahte sürüş ehliyeti gibi pek çok sahte resmi evrak olayının ortaya çıktığını ifade etti.

Bu tür sahtecilik olaylarına karşı cezaların ağırlaştırılması ve daha caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini belirten Özersay, Halkın Partisi’nin hükümette olduğu dönemde dünya standartlarında güvenlik seviyesi yüksek sürüş ehliyetlerine geçiş için çalışma yapıldığını ancak koalisyon ortaklarının bu projeyi ileriye götürmediğini söyledi.

Özersay açıklamasında, “Memleketin sırtına ‘her türlü sahte belge düzenlenir.’ benzeri bir tabela asılmış adeta! Türkiye’de sürüş ehliyeti alamayacak olanlar Gürcistan ve KKTC’den sahte sürüş ehliyeti almışlar, buna aracılık eden bir çeteye Türkiye’de operasyon düzenlenmiş! Ülkenin itibarı açısından gerçekten çok vahim bir durum.” ifadelerine yer verdi.

Özersay, sahtekarlıkla belgelerin temininin her zaman mümkün olabileceğini, ancak alınacak bazı tedbirlerle bunun önlenebileceğini belirtti.

Yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

  • Resmi evrakların güvenliğinin artırılması için modern teknoloji kullanımı vizyonunun önemli olduğunu vurguladı.
  • Sahte belge konularında verilecek cezaların gerçekten caydırıcı olması gerektiğini belirtti ve Ceza Yasası’ndaki düzenlemelerin gözden geçirilerek güncellenmesi gerektiğini ifade etti.
  •  E-devlet uygulamalarına geçiş ve bu alandaki hizmetlerin güvenliği konusunda gerekli kaynakların ayrılması gerektiğini söyledi.
  • Hükümetlerin, önceki hükümetlerin projelerine burun kıvırmak yerine, devletin devamlılığı anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar