Pamir bu kez güneş gözlüğüne gizlenmiş uyuşturucuyu yakaladı

19 Ağustos 2024

Güncelleme: 22 Ağustos 2024

A
A

Girne Turizm Limanı'nda "Pamir" isimli narkotik dedektör köpeğinin tepki vermesi üzerine güneş gözlüğünde uyuşturucu bulunan bir kişi tutuklandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne Turizm Limanı içerisinde narkotik ekiplerinin operasyonu esnasında üzerinde hint keneviri bulunarak tutuklanan Ö.D.B., “uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlarından bugün Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, dün, 09.20 sıralarından Girne Turizm Limanı içerisinde PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli bir polis ekibi ve "Pamir" isimli narkotik detektör köpeğinin gerçekleştirdiği kontrol neticesinde, Pamir'in KKTC ye giriş yaptığı esnada zanlıya tepki verdiğini söyledi.

Polis, zanlının üstünde ve çantasında yapılan aramada güneş gözlüğü içerisinde şeffaf naylona sarılı yaklaşık 3 gram hint kenevirinin bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Polis, zanlının suçüstü tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını, aynı gün Girne’deki evinde arama yapıldığını ancak kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını açıkladı.

Polis memuru, zanlıdan temin edilen gönüllü ifadesinde Türkiye'de Mersin’de tanımadığı bir şahıstan 2 bin TL karşılığında 5 gram ağırlığında hint keneviri aldığını ve KKTC'ye kendi kullanımı için getirdiğini itiraf ettiğini açıkladı.

Polis memuru, uyuşturucu maddenin analize, sarılı olduğu paketin parmak izi incelemesine gönderileceğini, ayrıca incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar