Polisin yüzüne yumruk attı, parmağını kırdı

2 Haziran 2024

Güncelleme: 2 Haziran 2024

A
A

Trafik ekiplerinin kontrol noktasında durdurduğu araçta bulunan bir kişi polise, “bıdı bıdı yapma lan” diyerek yüzüne yumrukla vurdu parmağını kırdı. Mahkemeye çıkarılan saldırgan, “alkolden kaynaklı böyle bir suç işledim özür dilerim” dedi.

ZgotmplZ

Dün gece (02 Haziran 2024), saat 01:00 sıralarında Girne'de Namık Kemal Caddesi üzerinde, trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir kontrol sırasında bir kişi polise saldırdı.

Eşinin trafik ekipleri tarafından rapor edilmesine sinirlenen (E-41) A.Ü., yüksek sesle bağırıp çağırarak çevredekileri rahatsız etti. Bu sırada, trafik kontrol noktasında görev yapan polis memurlarına yönelik saldırgan bir tavır sergileyen A.Ü., bir polis memurunun yüzüne yumruk atarak yere düşürdü. Polis memurunun sağ elindeki bir parmağı kırıldı.

MAHKEMEYE ÇIKARILDI

360 miligram alkollü çıkan A.Ü. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayı anlatan polis memuru zanlının “Vahim Zarar, Polisi Darp Görevinden Men, Sarhoşluk, Rahatsızlık Ve Uygunsuz Tavr-i Hareket” suçlarında methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının, 2 Haziran 2024 tarihinde saat 01:15 raddelerinde Girne’de umumi bir yer olan Namık Kemal Caddesi üzerinde, nefesinde 360 miligram alkollü içki tesiri altında sarhoş bir vaziyette bulunduğu bir sırada, eşinin trafik ekipleri tarafından rapor edildiği gerekçesiyle yolcu olarak bulunduğu ES 541 plakalı araçtan inerek kontrol noktasında görevli polis memuru H.Y’nin üzerine yürüyüp yüksek sesle “bıdı bıdı yapma lan” diyerek rahatsızlık yapıp ellerini ve kollarını gelişi güzel salladıktan sonra, sağ eliyle polis memuru H.Y’nin yüzüne yumruk atıp yere düşmesi neticesinde, sağ el yüzük parmağının kırılmasına sebebiyet vermek suretiyle vahim zarara uğrattığını mahkemeye aktardı.

Zanlı olay yerinde bulunan polis ekipleri tarafında makul güç kullanılarak etkisiz hale getirildi.

Polis memuru, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini bölgede incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğu ve zanlının vermiş olduğu ifadesinin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğinden ilk etapta soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı Adam Ünal “alkolden kaynaklı adrenalin ile böyle bir suç işledim özür dilerim” dedi.

Mahkeme, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar