Ramadan Cemil Meydanı için ilk adım atıldı

13 Haziran 2024

Güncelleme: 13 Haziran 2024

A
A

“Eski Girne Belediyesi Binası ve Ramadan Cemil Meydanı Kamusal Alan Düzenleme Proje Yarışması” için protokol imzalandı. protokol ile Ramadan Cemil Meydanı’nın daha işlevsel ve modern bir hale getirilmesi hedefleniyor.

ZgotmplZ

“Eski Girne Belediyesi Binası ve Ramadan Cemil Meydanı Kamusal Alan Düzenleme Proje Yarışması” için Girne Belediyesi ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) arasında protokol imzalandı. Girne Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, KTMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Seran Aysal, eski KTMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Adanır ve iki kurumun yöneticileri katıldı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Ramadan Cemil Meydanı’nın gerçek bir meydan fonksiyonuna kavuşması için önemli bir adım attıklarını belirtti. Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile iş birliği yaparak bu konuyu resmiyete kavuşturduklarını ifade eden Şenkul, amaçlarının Girne’ye yakışır bir meydan kazanmak olduğunu vurguladı ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

KTMMOB Başkanı Seran Aysal, yarışmalar aracılığıyla birçok özel projenin hayat bulduğunu ve farklı fikirlerin bir araya gelmesinin olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi. Bu yarışmanın önemli bir kentsel tasarım yarışması olduğunu belirten Aysal, vizyonu ortaya koyan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Eski KTMMOB Başkanı Tunç Adanır, kamusal alanlarda yapılacak projelerin yarışma yoluyla gerçekleştirilmesinin ülke değerlerine verilen önemi gösterdiğini belirtti. Böyle bir yarışma kararının Girne için çok önemli olduğunu vurgulayan Adanır, herkese teşekkür etti.

YARIŞMA SÜRECİ

Toplantıda yarışma süreci hakkında da bilgi verildi. Süreç şu aşamalardan oluşacak:

  1. Jüri tespiti
  2. Yarışmaya katılım koşullarının belirlenmesi
  3. Yarışma konusuna ilişkin verilerin ve ihtiyaç programının hazırlanması
  4. Yarışma takviminin belirlenmesi
  5. Ödüllerin tespiti
  6. Yarışma giderleri ve proje hizmetlerine ilişkin ödeneğin bulunması
  7. Şartname ve eklerinin jüri tarafından kesinleştirilerek imzalanması
  8. Yarışmanın ilanı
  9. Yarışma değerlendirmesi
  10. Sonuçların ilanı

Bu protokol ile Girne'nin önemli kamusal alanlarından biri olan Ramadan Cemil Meydanı’nın daha işlevsel ve modern bir hale getirilmesi hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar