Rum halkının büyük çoğunluğu geçim sıkıntısı çekiyor

22 Mayıs 2024

Güncelleme: 23 Mayıs 2024

A
A

Son ankete göre, Rum halkının yüzde 70'i geçim sıkıntısı çekiyor ve üçte biri aşırı borçlu olduğunu belirtiyor.

ZgotmplZ

Rum halkının yüzde 70'inin geçim sıkıntısı çektiği ve üçte birinin aşırı borçlu olduğu açıklandı.

Bu durum, emtia ve hizmet fiyatlarındaki artış ve enerji maliyetlerinin endişe verici düzeyde yükselmesiyle ilişkilendiriliyor.

Haravgi ve Alithia Cypronetwork LTD'in Rum Tüketiciler ve Yaşam Kalitesi Birliği adına yaptığı ankete göre, katılımcıların yüzde 40'ı ancak kazancıyla geçinebildiğini ifade ederken, yüzde 19'u geçinmekte biraz zorlandığını ve yüzde 9'u çok zorlandığını dile getirdi.

Ankete katılanların yüzde 54'ü kredi borcu olmadığını belirtirken, yüzde 44'ü kredi borcu olduğunu söyledi. Borcu olanların yüzde 76'sı kredi yüklerinin fazla olduğunu ifade ederken, hane halkının yüzde 33'ü aşırı borçlu olduğuna inandığını belirtti.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 63'ü kazançlarının değişmediğini söylerken, Rum Tüketiciler Birliği Başkanı Lukas Aristodimu, enflasyon dikkate alındığında gelirlerin gerçekte yüzde 10-15 oranında azaldığına dikkat çekti.

Rum halkının ekonomik zorlukları ve borç yükleri, hayat kalitelerini önemli ölçüde düşürüyor ve birçok kişiyi endişelendiriyor. Bu durum, ekonomik istikrarsızlık ve artan yaşam maliyetleriyle mücadele etmekte olduklarını gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar