Rum kadınlar da askere gidecek!

10 Eylül 2024

Güncelleme: 11 Eylül 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta, kadınların askerlik yapması için çalışma yapılıyor. Öneri kabul edilirse Rum kadınlar, 6 ila 14 ay arasında değişen sürede askerlik yapacak.

ZgotmplZ
Askere giden Rum gençler.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) 60. yıl etkinliğinde yaptığı kadın askerlerle ilgili açıklamaların ardından, Rum Savunma Bakanı Vasilis Palmas da kadınların RMMO'da hizmet vermesine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Hristodoulids, "kabinenin birkaç gün içinde alacağı bir karara bağlı olarak, 2025'ten itibaren, kızların liseyi veya teknik okulu bitirir bitirmez, erkekler gibi, ulusal muhafızlara gönüllü olarak katılma olanağına sahip olmasını umuyorum" açıklamasını yapmıştı.

Rum Savunma Bakanı Vasilis Palmas, bu önerinin son aşamasında olduklarını ve tamamlandığında kadınların gönüllü olarak RMMO'da görev yapabileceklerini belirtti. Kadınların gönüllü askerlik süresinin 6 ila 14 ay arasında değişeceğini de ifade etti. Önerinin kabul edilmesi halinde kadınların hizmeti tamamen gönüllülük esasına dayalı olacak.

Bu adım, RMMO'daki cinsiyet eşitliği ve kadınların askeri hizmete katılımı konularında atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar