Rum medyasına göre, Rum taşınmazları konusu KKTC'yi krize sürüklüyor

15 Temmuz 2024

Güncelleme: 16 Temmuz 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta yürütülen Rum taşınmazlarıyla ilgili davaların, KKTC açısından peş peşe kötü sonuçlara neden olduğu öne sürüldü.

ZgotmplZ

KKTC'deki Kıbrıs Rum taşınmazlarının "gasp edilmesiyle" ilgili davaların, KKTC açısından ciddi zincirleme sonuçlara neden olduğu iddia ediliyor.

Politis gazetesi, bu davaların KKTC'deki inşaat faaliyetleri ve turistik kalkınma projelerine olumsuz etkiler yaptığını öne sürüyor.

Gazeteye göre, Rum hükümetinin bu konudaki planlarının değişmesi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC üzerinde baskı oluşturdu. Tatar'ın her yeni davaya gösterdiği resmi tepkinin, KKTC'deki inşaat faaliyetlerini engellediğini belirtti. Bu durum, uluslararası basının da ilgisini çekerek, turistik kalkınma faaliyetlerine olan yatırım ilgisini önemli ölçüde azalttı. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren büyük sermayeler, konuyla ilgili endişe ve kaygılarını Cumhurbaşkanlığına iletti.

Rum Yönetimi'nin "saldırgan" olarak tanımlanan taktiği dört temel eksene dayanıyor ve duruma göre yeniden uyarlanıyor. Gazete, bu yeni taktiğin sosyal medyanın kullanılmasına, KKTC'deki Rum taşınmazlarının satışını ileriye götüren kişi veya şirketlerin tespit edilmesine, bu kişilerin Güney Kıbrıs’a seyahat ettiklerinde hemen "Stop List’e" dahil edilmelerine ve yasal mülk sahiplerinin soruşturmalara daha fazla dahil edilmesine dayandığını belirtiyor.

KKTC’deki tüm büyük kalkınma faaliyetleri tespit edilip kayda geçiriliyor ve bu faaliyetlerin hangi arazilere ait olduğu tapu dairesi aracılığıyla inceleniyor. Alıcılar bulmak için yurt dışında geniş çapta tanıtılan büyük turistik tesislerin, Kıbrıslı Rum mülk sahiplerine ait olduğu ve bu kişilerin polise ifade verdiği belirtiliyor. İskele, Esentepe ve Gaziveren’deki büyük kalkınma faaliyetlerinin tümü soruşturma kapsamına alındı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar