Rum polisi, çalıntı kamyonlar için KKTC'yi işaret etti

19 Eylül 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta "Aradip" bölgesinde 35 bin Euro değerinde iki kamyonun çalınmasıyla ilgili, Rum polisinin KKTC’deki kaçakçılarla yasa dışı alım satım yapıldığına dair şüpheleri olduğu iddia edildi.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs’ta "Aradip" bölgesinde meydana gelen kamyon hırsızlığı olayında Rum polisi, 35 bin Euro değerindeki iki kamyonun KKTC'deki kaçakçılarla bağlantılı yasa dışı alım satım faaliyetlerinde kullanılabileceğinden şüpheleniyor.

Bu olay, son aylarda Larnaka bölgesinde yaşanan ikinci benzer hırsızlık vakası olarak dikkat çekiyor.

Rum medyasına göre, inşaat malzemeleri taşımacılığı yapan bir şirket, 5 Eylül’de Aradip Polis Karakolu'na başvurarak kamyonlarının çalındığını bildirdi. Kamyonlar, şirketin depolarının bulunduğu ve etrafı çitle çevrili bir alandan çalındı.

Polis, bu olayla ilgili kapsamlı bir araştırma başlattı ve kapalı devre kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Polis, olaydan üç gün sonra kamyonları Larnaka'ya bağlı "Goşşi" (Üçşehitler) bölgesindeki ormanlık bir alanda buldu. Soruşturmanın devamında 12 Eylül'de 42 yaşında bir kişi hırsızlıkla ilgili olarak tutuklandı.

Polis, olayla bağlantısı olduğu düşünülen 41 ve 38 yaşlarında iki kişiyi daha gözaltına aldı. Ancak bu kişilerin sorgulamaları tamamlanmadan serbest bırakıldıkları belirtildi.

Rum polisi, çalınan kamyonların KKTC'deki kaçakçılarla yasadışı bir şekilde alınıp satıldığını düşünse de, bu konuda henüz kesin bir bilgi ya da delil ortaya koymadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar