Rum polisine yeni teknolojik silahlar

9 Haziran 2024

Güncelleme: 10 Haziran 2024

A
A

Rum polisi, son teknoloji silahlarla, ormanlık alanda gömülü cesetleri saptayabilen bir projeyi hayata geçirmek için Yunanistan ile temas halinde. Ayrıca insansız hava araçlarıyla ilgili farklı bir proje üzerinde çalışılıyor

ZgotmplZ

Rum polisi, Yunan polisi ile iş birliği sayesinde Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki deniz bölgesinde düzensiz göçmen akışını uzaktan saptama olanağı edindi. Bu başarı, iki ülkenin insansız hava araçları aracılığıyla eşgüdüm ve uzlaşı içerisinde çalışması sonucu elde edildi.

PROTECDOME PROJESİ

Rum ve Yunan polisleri, "PROTECDOME: PROTECtion DOME for public spaces against rogue drones" projesine katıldı. Bu proje, insansız hava araçlarıyla mücadele (Anti-Drone System) sistemi geliştirmeyi hedefliyor.

CERETAB PROJESİ

Proje, düzensiz göçmen akışlarının ve her türlü tehdidin denetlenmesine olanak tanıyor. Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın deniz sınırındaki durumun görüntüleri, Ulusal Koordinasyon Merkezleri aracılığıyla eşzamanlı olarak paylaşılıyor.

"Ortak Bilgi Paylaşımı Platformu" oluşturularak insansız hava araçları aracılığıyla canlı bilgi paylaşımı sağlanıyor.

Proje, her türlü tehdidi saptama, risk ve güvenlik açığını analiz etme, yeni CUAS çözümleri edinme, tatbikat icra etme ve eğitim malzemesi geliştirme hedefini taşıyor.

REACTION PROJESİ

REACTION projesi, Yunanistan ile Güney Kıbrıs arasındaki deniz bölgesinde insansız hava araçlarıyla operasyon yapmayı hedefliyor.

Proje, CERETAB projesinin, kritik durumların önceden ve uzaktan saptanması için takviye edilmesini amaçlıyor.

REACTION, RIC ve Meriç’teki ileri karakolda kurulu bilgilendirme platformuna ve Rum Liman ve Deniz Polisi’nin Ulusal Koordinasyon Merkezi’ne bağlanacak.

SON TEKNOLOJİ SİSTEMLER

Kolluk kuvvetlerinin, optik, termik ve multispektral kameralar, LIDAR vb. aracılığıyla topladığı veriler, belirli uygulamalar ve haritalandırma platformları kullanılarak faydalı bilgi haline dönüştürülecek.

YENİ BİYOMETRİK VERİ SİSTEMİ

Rum polisi, üçüncü ülke vatandaşlarıyla ilgili yeni biyometrik verileri sistemi uygulamak için ödenek bulmaya çalışıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar