Rum siyasiler, Holguin'in mektubundan memnun kalmadı

8 Temmuz 2024

A
A

Holguin’in Kıbrıs’ta ortak zemin arayışlarıyla ilgili yayımladığı mektubu, Rum Yönetimi tarafından ''cesaretli'' karşılansa da, Rum lider Hristodulidis ve hükümet ortağı partiler ile bazı siyasi gruplar tarafından eleştirildi.

ZgotmplZ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in Kıbrıs’ta ortak zemin arayışlarıyla ilgili yayımladığı açık mektuba Güney Kıbrıs'tan ilk tepkiler geldi.

Holguin’in mektubu, Rum Yönetimi Başkanlığı tarafından "cesaret verici mesaj" olarak nitelendirilirken, hükümet ortağı partiler sert tepki gösterdi. Hristodulidis ve Rum Yönetimi’nin Tepkisi

Rum Yönetimi Başkanlığı, Holguin’in mektubunu olumlu bir adım olarak değerlendirirken, Holguin'in "Kıbrıs sorununun çözümü için istek ve kararlılık göstermemekle" suçladığı Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis'in, Çalışma Bakanlığı aracılığıyla bu suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis yaptığı açıklamada, Hristodulidis hükümetinin Kıbrıs sorununa kesin bir çözüm bulma çabalarının sürdüğünü ve Holguin’in çabalarını destekleme iradesinde olduklarını ifade etti.

HÜKÜMET ORTAKLARI VE PARTİLERİN TEPKİSİ

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, BM temsilcilerinin Türkiye'yi uzlaşmazlıklarını terk ederek müzakere masasına oturmaya ikna etmeleri gerektiğini vurguladı ve müzakerelerin güven yaratıcı önlemler veya dileklerle yeniden başlamayacağını belirtti.

EDEK, Holguin'i tarih ve gerçekleri çarpıtmakla suçladı. Partiden yapılan açıklamada, iki bölgeli iki toplumlu federasyon modelinin başarısız olduğu ve Holguin'in Kıbrıslılar için ortak bir geleceğin hangi ilkeler temelinde sağlanabileceğine dair öneriler sunması gerektiği belirtildi.

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, uluslararası toplumu çözüm için samimi siyasi iradeye sahip olduklarına ikna etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Stefanu, Türkiye'nin 2017'deki sorumluluklarından kurtulduğunu ve bunun kesin taksimi ileri götürdüğünü belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar